Recept - Čokoladni vaflji

Klavdija Rupar 18.01.2019
Foto: Unsplah

Vaflji so zagotovo odlična izbira za sproščene zimske zajtrke. Ta sladica, ki prihaja iz Belgije, je dobra alternativa bolj pogostim palačnikam ali francoskemu toastu in prav tako odlična. A zakaj ne bi za spremembo namesto navadnih vafljev pripravili čokoladnih? Naj bo življenje še bolj sladko, kot je lahko s tem preprostim receptom.

SESTAVINE:

  • 1 ½ skodelici večnamenske moke
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ skodelice belega sladkorja
  • 3 čajne žlike nesladkega kakavovega prahu
  • 1 skodelica mleka
  • 2 jajci
  • 4 čajne žličke stopljenega masla
  • 1 čajna žlička zmehčanega masla
  • ¾ skodelice sladkorja v prahu
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrata
  • 1 čajna žlička mleka

Foto: Unsplash

PRIPRAVA:

Segrejemo pekač za vaflje. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol, sladkor in kakav. Posebej mešamo mleko, jajca in maslo toliko časa, da postane gladka masa.

Posebej lahko naredimo še gosto omako, ki jo na koncu prelijemo čez vaflje. Zmešamo zmehčano maslo, sladkor v prahu, vanilijev ekstrat in mleko. Omaka mora biti precej gosta.

Maso za vaflje nato vlijemo v opekač in pečemo toliko časa, da postanejo zlato zapečeni. Postrežemo z vročo gosto omako.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča