Recept - Kremna špargljeva juha

Gabrijela Vrbnjak 29.03.2019
Foto: Depositphotos

Vedno bolj priljubljena pomladna zelenjava je polna vitaminov in mineralov, kot so vitamini A, C, E, K in B6, pa tudi folna kislina, železo, kalcij, beljakovine in vlakna. Zahvaljujoč vsem tem hranilom je spodnji recept odlična izbira.

Sestavine:

  • 500 g svežih špargljev
  • 1 čebula
  • 3 žlice masla
  • 5 do 6 skodelic zelenjavne jušne osnove
  • ½ skodelice kisle smetane
  • ¼ čajne žličke limoninega soka ali po okusu

Šparglji poskrbijo tudi za razstrupljanje telesa.

Priprava:

Šparglje operemo, spodnji oleseneli del odrežemo in zavržemo. Vršičke pustimo, preostali del špargljev pa narežemo na manjše kose.

Sesekljano čebulo in šparglje nato prepražimo na maslu, zalijemo z jušno osnovo, ter dodamo sol in poper po okusu. Kuhamo, dokler se vse sestavine ne zmehčajo v gladko juho, približno 15 do 20 minut.

Juho odstavimo in z mešalnikom zmešamo v gladek pire, vmešamo kislo smetano, dodamo limonin sok, zavremo in postrežemo.

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča