SKI Opening - odpira se smučarska sezona 2018/2019

Klavdija Rupar 27.11.2018
Foto: Unsplash

Smučarska sezona je pred vrati in čas je, da začnemo razmišljati, kje bomo letos vozili po belih strminah. V Sloveniji je kar nekaj zanimivih in lepih smučišč, ki so lahko dostopna in primerna tako za začetnike kot za tudi bolj zahtevne smučarje. Spodaj smo pripravili seznam slovenskih smučišč in kakšne so cene za letošnjo sezono.

Mariborsko pohorje

Je največje slovensko smučišče, tako po dolžini prog kot po površini. Spada med naša najstarejša smučišča. Na razpolago je 42 kilometrov smučarskih prog in 20 različnih žičnic, med katerimi je najbolj znana gondola Pohorska vzpenjača. S ponudbo lahkih in zahtevnejših prog je Pohorje primerno za vse smučarje, še zlasti pa se je uveljavilo kot priljubljeno družinsko smučišče. Pozimi se ponaša tudi z več kot sedmimi kilometri osvetljenih prog za nočno smuko.
visitpohorje.si

Cene kart: 31,00 evrov

Mariborsko Pohorje. Foto: maribor-pohorje.si

Kanin

Najvišje ležeče smučišče z razgledi na Alpe in Jadransko morje. Krožnokabinska žičnica nas pripelje do višine 2.202 metra. Preko Sedla in Prevale pa se lahko spustimo na italijansko stran v Sello Neveo.
kanin.si

Cene kart: 29,00 evrov

Kanin. Foto: kanin.si

Krvavec

Krvavec je drugo najvišje ležeče smučišče, saj je najvišje ležeča zgornja postaja žičnice na Zvohu 1971 metrov nad morjem. Je odprta gora, ki ob lepem vremenu ponuja enkratne razglede na bližnjo in daljno okolico, slabost pa je opazna, ko piha jugozahodni veter in se tamkaj rado oblači. Uvršča se med zahtevnejša smučišča, čeprav je del terenov prilagojen smučarjem začetnikom. Imajo tri vlečnice, ostalo pa (več)sedežnice.
rtc-krvavec.si

Cene kart: 28,00 – 33,00 evrov

Krvavec Foto: rtc-krvavec.si

Vogel

Velja za smučišče z najlepšim razgledom. Ima najdaljšo smučarsko progo v SlovenijiŽagarjev graben, ki je dolga kar sedem kilometrov in pol. Imajo naravni sneg, ki omogoča vse od vznemirljivih aktivnosti do umirjenih sprehodov.
vogel.si

Cene kart: 32,00 evrov

Vogel. Foto: vogel.si

Kranjska gora:

Je logistično lahko dostopen smučarski center, nimajo težav z meglo in vetrom, primerno pa je tako za družine z majhnimi otroki kot tudi smučarje začetnike. Ponujajo tudi pester spekter smučišč za vrhunske smučarje, kjer potekajo tekmovanja za svetovni pokal.
kr-gora.si

Cena kart: 34,90 evrov

Kranjska Gora. Foto: kranjska-gora.si

Cerkno

Če je prava zima potem se redko katero smučišče lahko kosa s Cerknim, če je zima zelena, pa Cerkno zgubi večino svojega čara. Na dobrih 1200 metrih nadmorske višine postavljenih 70 hektarov prog je namreč dovolj za smučarje vseh kakovostnih razredov, za nameček pa so urejeni tudi poligoni za najmlajše in za adrenalinske odvisnike.
ski-cerkno.com

Cena kart: 31,00 evrov

Cerkno. Foto: ski-cerkno.com

Rogla

Na Rogli imajo otroški park Rogla, ki omogoča lažje in zabavnejše učenje snežnih športov za otroke, mladostnike in osebe s posebnimi potrebami. Urejene so tekšake proge, smučišče Fun Park in sankališče Zlodejevo. Kupci smučarskih vozovnic imajo tudi 30% popust za vstop v termalne bazene in Savna vas v Termah Zreče.
rogla.eu

Rogla. Foto: rogla.eu

Cena kart: 28,00 – 31,00 evrov

Stari vrh

Smučišče, ki ima dober dostop iz Škofje Loke, Kranja in Ljubljane, ima na razpolago nočno smuko in zmogljivo napravo, ki omogoča, da se smučar v eni uri desetkrat spusti po strmini. Primerno je tako za smučarje začetnike kot tudi zahtevnejše smučarje. Na voljo je tudi sankališče, bob steza za drčanje z zračnicami, manjša skakalnica in različna otroška igrala.
starivrh.si

Cene kart: 27,00 evrov

Stari Vrh. Foto: starivrh.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča