Domiselni načini za urejanje domače pisarne

Valentina Jarc 01.02.2021
domača pisarna

Tudi, če ne živite v razkošnem stanovanju s prosto sobo, ki bi lahko postala prekrasna pisarna, lahko z nekaj domišljije doma ustvarite delovni kotiček, ki vas bo navdihoval še dolgo po tem, ko bomo opravili z virusom. 

Vse kar potrebujete je prazna omara - če je nimate, jo ustvarite s pomočjo idej Marie Kondo. ;) Ne, to ni hec. Za pisarno v omari obstaja celo termin “cloffice”. Preden ga vstavite v brskalnik, preverite ideje za organiziranje omarnih pisarn, ki smo jih na medmrežju našli mi.
Vertikalna organizacija: na stene pritrdite nekaj polic, na katere lahko razporedite vse potrebne pripomočke za delo.

Nered v pisarni vodi do nereda v mislih. Nepotrebne malenkosti pospravite v lične košare in jih razporedite po policah.

Poskrbite za navdih - četudi majhen, je lahko lično urejen prostor navdihujoč in vabeč. S pravim dekorjem ustvarite stil, ki je povsem vaš.


Če imate dovolj veliko garderobno sobo, v pisarni ustvarite “co-working” kotiček, kjer naj bo dodaten stol. Včasih je delo v dvoje prijetnejše.

Po meri - v majhnem prostoru lahko z nekaj spretnosti ustvarimo veliko dodatnega prostora. Modularne police nam bodo tu v resnično pomoč. Če je omara ozka, izdelajte mizo po meri. Tudi malo širša polica je lahko dovolj velika pisarniška miza za prenosnik.

Ne bojte se barv - tudi majhen prostor lahko zasije, če ga obarvate v čudovite sproščujoče barve.

Poleg polic lahko steno pred seboj okrasite s kljukicami in sistemi za organizacijo. Na mizo postavite tudi vazo s sveže rezanim cvetjem oziroma vašo najljubšo lončnico.

Ne pozabite na pravilno osvetljavo. Če prostoru primanjkuje naravne svetlobe, na mizo postavite simpatično svetilko, ki bo sledila estetiki celotne pisarne.

Izbor urednika