V samem središču prestolnice, v Knafljevem prehodu, nekaj korakov od Prešernovega trga, je odprla svoja vrata Slovenska Hiša ... Več
Kulinarika
Pomlad je tu in gotovo se bodo prilegli doma narejeni kitajski spomladanski zavitki. Več
Weekend Food Festival Rovinj, ki bo od 11. do 13. aprila že četrtič potekal v stari Tobačni tovarni letos ponovno premika meje ... Več
Krofi z marmelado so tradicionalno nepogrešljiv posladek v pustnem času. Kaj, ko bi letos naredili zdravo različico krofov? ... Več
Podjetje Merit HP, vodilni slovenski distributer vrhunskih blagovnih znamk, je na dogodku v Ljubljani prvič predstavilo svoj ... Več
Podjetje Josef Manner iz Dunaja že 130 let razveseljuje ljubitelje slaščic po svetu, pri čemer so ikonične roza napolitanke ... Več
V ljubljanski Cankarjev dom prihaja že 26. Slovenski festival vin, najprestižnejši dogodek s področja kulture pitja vina v ... Več
Martinova pojedina mora biti obilna, močna in hrustljava. Zato smo se letos odločili, da jo pripravimo kar sami. Naša slastna ... Več
Če še nimate ideje za vikend izlet ob zaključku krompirjevih počitnic, vam tokrat predlagamo skok čez mejo, natančneje v ... Več
Pivovarna Union obeležuje 160-letnico in 10-letnico gostoljubja Pivnice Union. Ob tem jubileju so razkrili tudi načrte za ... Več
Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ljubiteljev sladkih mojstrovin izpod ... Več
Ko se narava odeva v barvno paleto jeseni, se zelena in zdrava destinacija Moravske Toplice v Prekmurju prebudi v svojem ... Več
Na finalnem regijskem tekmovanju Barcaffè Barista Cup, ki je potekalo 27. septembra v Ljubljani, se je zbralo 12 najboljših ... Več
Jesen vsako leto prinese barvanje listja po gozdovih, hladnejši zrak in umirjanje narave, v sadovnjakih pa dozorijo hruške, ... Več
Jesen je čas za dobrote iz sliv. Posladkajte se s slastno in enostavno pripravljeno "crumble" pito s slivami in preverite še ... Več
V Hotelu Plesnik v Logarski dolini so pod taktirko kuharskega mojstra in pionirja sodobne slovenske kulinarike Janeza Bratovža ... Več
Čas je za jesenske dobrote. Prva na seznamu je seveda kremna bučna juha, ki nas bo v teh dneh tudi malce pogrela. Preverite ... Več
Torta dandanes ni več samo torta. Je prava umetnost, zasluga za to pa gre tujim trendom, ki jim sledijo tudi naši slaščičarski ... Več
Po nekajletni pavzi, je za 21. in 22. september 2024 v Mestnem Muzeju Ljubljana ponovno napovedan vrhunski dogodek, tako ... Več
Letošnje vroče poletje je poskrbelo, da so slive zrele dosti prej kot ponavadi. Ko pomislimo na okusne in sočne slive si ne ... Več