renovacija-kombi-hrusevec-3

INTERVJU: KLARA IN KLEMEN - KO TE PRI PRENOVI KOMBIJA PODPRE IKEA

Valentina Jarc 20.04.2024

V čudovitem ambientu CUBO golf igrišča na Smledniku se je odvila pomladanska poslastica. Dogodek IKEA Brunch je postregel s pravo mešanico švedske kulture, inovativnega dizajna in kulinarike. Podjetje IKEA Slovenija je združilo predstavnike medijev in številne znane obraze, ki so s strani strokovnjakov za opremljanje prejeli številne trike in nasvete, kako ustvariti popolni zunanji kotiček ne glede na velikost prostora.Ikea vrtno pohištvo pomlad pletja»V podjetju IKEA si prizadevamo, da bi vsak lahko užival v lepoti zunanjega bivanja, ne glede na velikost svojega prostora,« je dejal Žan Plestenjak, poslovodja oddelka zunanjega pohištva v podjetju IKEA Slovenija. »Z našimi inovativnimi rešitvami lahko vsak balkon, teraso ali vrt preobrazite v čudovit in funkcionalen prostor za sprostitev ali druženje.«

Zbrani so se lahko prepričali v čar in funkcionalnost zunanje opreme iz serij NAMMARO, SEGERON, TARNO, ASKHOLMEN, BRÖGGAN in drugih, ki so oblikovane tako, da zadovoljijo različne potrebe in stile življenja. Rešitve, ki jih nudi podjetje IKEA, so vir navdiha za čudovite trenutke, preživete na prostem pod soncem in jasnim modrim nebom. 

Klara in Klemen prenovila kombi in se odpravila na Švedsko

Dogodek, ki so se ga udeležili številni predstavniki medijev in vplivneži, kot so Pika Zrim, Nina Grilc, Ajda Sitar, Špela Rodman, Maša Črešnik in Sašo Šketa, sta popestrila tudi Klara Avsenik Žagar in Klemen Žagar, par, ki je zbranim na licu mesta predstavil notranjost svojega prenovljenega doma na kolesih Piči Miško, ki je prava poslastica za vse, ki imajo radi inovativne rešitve za urejanje majhnih prostorov. Spoznajte ju še vi.


Sta prava multipraktika, kako se najraje predstavita?

Klara: Jaz rečem kar, da sem fotografinja in ustvarjalka vsebin, ker to zajema večinski del mojega dela.
Klemen: Sem Klemen, Klarin mož in ta vloga mi omogoča da praktično vsak dan počnem nekaj zanimivega. V resnih vodah pa se predstavim, kot programer ter AEQ učitelj.

Že nekaj let občasno potujeta s kombijem, ki je letos doživel temeljito preobrazbo. Na kaj sta po zaključku enoletne prenove najbolj ponosna?

Klara: Na to da se nisva ločila med procesom 😂. Predvsem sem ponosna, da sva ohranila vizijo tudi takrat, ko je bil kombi povsem slečen in zbrušen ter nisva vedela, kako ga bova sestavila nazaj.
Klemen: Ponosen sem na to, da sva zmožna iz tega projekta sedaj izluščiti veliko uporabnih lekcij zaradi katerih postajava v življenju modrejša. Kljub temu da ideja o prenovi kombija, sama po sebi ni bila zelo modra poteza.

Sta med trdim delom že zarisala novo pot in kako strogo se je bosta držala?

Klara: Introspekcija naju je pripeljala do tega, da sva do sedaj vse delala po principu "vse ali nič". Na primer brez problema sva se vselila v kombi za več mesecev, težko pa sva našla čas za izlete v vsakodnevnem življenju. Tako da nama je predvsem cilj potovati tudi med vikendi, prazniki ipd. To nama je dokaj neznano področje.
Klemen: Pri meni je trenutno zarisano predvsem to, da prosti čas pri meni začne spet postajat prosti čas. Leto dni je moj prosti čas bil namenjen prenovi kombija.

Kako se spopadata s pakiranjem in življenjem v majhnem prostoru kombija?

Klara: Najin kombi je pravi velikan, tako da ima skoraj preveč prostora, če želiš ohraniti zakonsko predpisano težo. Življenje na majhnem je sicer zahtevalo nekaj prilagoditev, ampak ni tako težko, kot se morda zdi. Predvsem na račun tega, da ko je lepo vreme, si itak veliko zunaj.
Klemen: Moj avtopilot v možganih se dobro znajde v okoliščinah ki od človeka zahtevajo skromnost oziroma minimalizem. Ni nujno to vedno dobro, a je prav da povem v čem je moj avtopilot dober.

Česa se še posebej veselita na naslednji dogodivščini?

Klara: Jaz se veselim zbujanja v kombiju, kavice v postelji z odprtimi zadnjimi vrati, vožnje s spuščenimi okni, kuhanje obrokov, raziskovanje novih krajev, ...
Klemen: Jaz se veselim trenutka, ko bom med vožnjo po kakšni ovinkasti obalni cesti spotano zavriskal ali pa celo kaj zapel.

Klara in Klemen, želimo vama srečno pot in se veselimo novih vsebin na vajinih socialnih omrežjih!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča