JUB predstavil barvo leta 2020

CITYLIFE 30.03.2020
JUB

Barvo leta 2020 sta letos izbrali arhitektka in blogerka Nina Štajner, specialistka za oblikovanje prostora, ter JUB-ova arhitektka Nastja Iskra, na JUB-ovi barvni karti pa jo boste našli pod oznako LOVE 385A. JUB je skladno z barvnimi trendi pripravil tudi nasvete barvnih kombinacij za vse, ki boste v letošnjem letu oblikovali ali prenavljali svoje bivalne ali delovne prostore. Topel oranžen odtenek z rahlim rjavkastim podtonom, ki pri opazovalcih vzbuja prijetne občutke topline, nostalgije in udobja, so v JUB-u upravičeno poimenovali bakrena ljubezen, saj nas spominja na rdečo zemljo, tlečo žerjavico, jesensko listje ali pa na opečnate strehe starih mestnih jeder. 


''Izbor Barve leta 2020, ki bo tudi letos z vsemi svojimi odtenki aktualna v vseh štirih letnih časih, bo zagotovo navdušil vse, ki pri oblikovanju notranjih ambientov ali zunanjega prostora prisegate na vedno privlačne temeljne simbole narave. Svetlejši ali temnejši odtenki letošnje barve leta LOVE 385A bodo v vaših domovih vzpostavili prijetno atmosfero in vzbudili vse vaše vaše čute, njihova toplina in mehkoba pa bosta soustvarjali še občutek vrhunskega udobja in domačnosti,'' poudarja arhitektka Nastja Iskra, ki v JUB-u že več kot desetletje bdi nad barvnimi trendi na področju oblikovanja prostora.'' 


Arhitektka in blogerka Nina Štajner, ki z družbo JUB tesno sodeluje na področju oblikovanja prostora, poudarja, da ljudje med vsemi elementi v prostoru najprej zaznamo barvo, zato imajo prav barve nanas izjemno velik vpliv: ''Ustvarjalci prostora to dejstvo s pridom izkoriščamo in barve izpostavljamo na prvo mesto top lestvice pri oblikovanju prostora. Tudi letos bo v notranjih prostorih izbrani zamolklo oranžen ton barve leta posebej lepo zažarel, še posebej v kombinaciji s sorodnimi odtenki toplega spektra barvne lestvice ter s pridihom bleščečih glamuroznih detajlov. Za kar se da umirjen učinek ambienta velja barvo leta kombinirati tudi z nežnimi bež niansami, lesom in pa pletenimi mehkimi teksturami. Izbrani oranžni odtenek je zelo hvaležen za poudarjanje dizajna, dinamike in domačnosti prostora,'' še pojasnjuje specialistka za oblikovanje prostora, ki obenem poudarja, da nam z barvo leta JUB za vsak letni čas ponuja tudi svojevrstne inspiracije in kombinacije barv, tekstur in materialov, ki jih lahko izbirate za prostore različnih namembnosti v svojem domu. 

Štiri inspiracije

V JUB-u so za letošnje leto v sodelovanju z arhitekti pripravili štiri inspiracije, v katerih barvo leta v prostorih kombinirajo in dopolnjujejo z drugimi barvami, teksturami in materiali. Vsak letni čas pri uporabnikih ustvarja posebne in nepozabne občutke ter inspiracije.

Zimska mistika

Poleg barve tleče žerjavice dom pozimi omehčajo še mehke teksture (umetnega) krzna in grobo obdelan les, svečan pridih ambientu pa dodajo še kristalni kozarci in svetleči dodatki srebrnega kovinskega bleska.


Pomladna nežnost

Neponovljivo življenjsko moč obdobja pomladi bodo v vaš dom vnesli poživljajoči barvni toni. Nepričakovani odtenki zelenega spektra lestvice se dopolnjujejo kot mladi poganjki s starimi listi ter ustvarjajo podlago za dodajanje živahnih tekstur. Brušena medenina, rožnata keramika in rumenkast tekstil dopolnijo toplino opečne nianse ter ustvarjajo nepričakovano modno podobo ambienta.


Poletna svežina

V žgočih poletnih mesecih nam bo lepoto zamolklo oranžnega tona dodatno poudaril kontrast s komplementarnimi modrikastimi niansami, ki spominjajo na osvežujočo vodo ali neskončno nebo ter v prostor vnesejo lahkotnost. 


Jesenska toplina

Z nostalgijo jesenskega obdobja prihaja še zadnja, čertrta inspiracija jeseniki lepo zaživi ob žarečih oranžnih, rdečih in rjavkastih tonih, te pa za bolj umirjen videz uravnotežijo tople nevtralne bež nianse. Robusten les, pletene teksture ratana, matirano brušene kovine toplih barvnih tonov in mehkoba tkanin ognjenih odtenkov so kot nalašč za ustvarjanje udobnega ambienta, ki nas ogreje ob krajšajočih se dnevih. 


https://www.jub.si/


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča