JYSK-ova zgodba za lahko noč

CITYLIFE 03.06.2021
jysk

Danski trgovec JYSK začenja s projektom, ki se imenuje "JYSK zgodba za lahko noč", v katerem bo vsako leto opremil eno slovensko letovišče s svojimi izdelki za spanje. Projektni partner je znana slovenska nevladna, prostovoljna in neprofitna organizacija Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki že od davnega leta 1953 omogoča letovanja otrokom in mladostnikom. Zveza prijateljev mladine Slovenije sodeluje s sedmimi letovišči v Sloveniji, kjer vsako leto prebiva na tisoče otrok. Prva JYSK-ova donacija ležišč, vzglavnikov, odej, posteljnine in drugih izdelkov za spanje je namenjena Domu Miloša Zidanška na Pohorju (ZPM Maribor).  

Sinergija in skrb za lokalno skupnost je naš način poslovanja. Zato s posebnim entuziazmom razvijamo družbeno odgovorne projekte, še posebej pa smo zadovoljni s tistimi, v katere so vključeni otroci in ki so dolgoročni. Prijetnih in veselih letovanj v letoviščih se spominjamo in ustvarimo spomine za vse življenje, naša ideja projekta "JYSK zgodba za lahko noč" pa prav to omogoča. Sodelovanje z organizacijo Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki že desetletja dviga kakovost življenja otrok, mladih in družin, nam pomaga pri odkrivanju resničnih potreb, tako da so donirani izdelki namenjeni na lokacije, kjer so potrebni“ je povedala Vesna Kukić Lončarić, generalna direktorica podjetja JYSK za Slovenijo, Hrvaško, BiH in Srbijo.

V prvi fazi se je projekt začel z donacijo za dom Miloša Zidanška na Pohorju, v naslednjem obdobju pa je v načrtu tudi opremljanje drugih letovišč z doniranimi izdelki za spanje: Tabor mladih Mojca Dolenjske Toplice, Počitniški dom Vila Šumica Kranjska Gora, Otroško letovališče Pacug pri Portorožu, Dom Pod obzidjem Piran in DOM Emavs Zgornje Gorje in Triglavska roža v Trenti.Organizacija, ki je usmerjena v izboljšanje kakovosti življenja

Zveza prijateljev mladine Slovenije je v svoji raziskavi ocenila, da kar polovica otrok v Sloveniji v času šolskih počitnic ostane doma in zato menijo, da se potrebe po organiziranih letovanjih povečujejo. Programi te organizacije vključujejo otroke, katerih starši ne morejo odpeljati svojih otrok na letovanje/zimovanje – zaradi časovnih ali finančnih omejitev, prav tako pa si posebno prizadevajo zagotoviti počitnice in zimovanje za otroke iz socialno ogroženih družin in otroke s posebnimi potrebami, ki v otroških letoviščih Zveze bivajo brezplačno.

Kako bodo donacije v okviru projekta „JYSK zgodba za lahko noč" izboljšale kakovost počitnic uporabnikov letovišč je pojasnila Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS:

Kakovostno spanje je zelo pomembno za razvoj otrok in mladostnikov, tudi pri preživljanju prostega časa. Veseli smo, da ste našo organizacijo izbrali za tako plemenito akcijo, ki ste jo prisrčno poimenovali. V imenu vseh spočitih otrok in mladostnikov se zahvaljujem JYSK-u.“ 

Dom Miloša Zidanška na Pohorju - dom, ki prejme prvo donacijo

Letno obišče to letovišče več kot 6000 otrok, starih od 6 do 17 let, v samem letovišču pa posameznih kosov pohištva in spalne opreme niso zamenjali že od odprtja leta 1988. Dom ima 16 sob s 70 posteljami, na katerih so več kot deset let stare prešite in volnene odeje. Ker JYSK verjame, da se počitnice začnejo z dobrim spanjem, bodo vse postelje opremili z ležišči, vzglavniki in kakovostno posteljnino, ki bodo otrokom zagotovili mirne sanje in jim dali moči, za vse dejavnosti in ustvarjanje čudovitih spominov.

Več informacij o novem JYSK-ovem projektu najdete na Facebook strani, kot tudi na uradni spletni strani JYSK.si.

 

Izbor urednika