Kako narediti adventni koledar z božično zvezdo

CITYLIFE 28.11.2020
foto-3adventni-koledar-z-božično-zvezdo

DREVEŠČEK NA STENI: Presenetite svoje najdražje z adventnim koledarjem v obliki božičnega drevesa. Veje breze in božične zvezde bodo v prostor vnesle naraven pridih, vrečke iz blaga v modrih odtenkih pa bodo tvorile izjemen kontrast.

Kaj potrebujete? Štiri brezove veje različnih dolžin, vrv, 24 darilnih vrečk ali material za šivanje 24 vrečk (krpa 12 x 38 cm na vrečko), božične zvezde, epruvete ali miniaturne vaze, papir za nalepke in škarje.
Kako narediti? Štiri veje razrežite na različne dolžine in jih zvežite tako, da boste ustvarili obliko božičnega drevesa. Na vrhu pustite dovolj vrvi, da boste lahko kasneje adventni koledar obesili na steno. Napolnite 24 vrečk, na njih nalepite nalepke z datumi in jih z vrvjo navežite na veje. Ravno tako na veje navežite epruvete ali majhne vaze, ki jih nato napolnite z vodo. V njih postavite odrezane cvetove božične zvezde in vaš adventni koledar je pripravljen.

RUSTIKALNA DESKA: Če imate srečo, boste v trgovini morda našli adventno desko s 24 kljukicami in ustreznimi številkami. Adventni koledar z desko pa lahko enostavno naredite tudi popolnoma sami. Za ustvarjanje tega očarljivega adventnega koledarja v rustikalnem slogu boste potrebovali le desko in nekaj žebljev, na katere potem obesite zavita darilca. Desko lahko okrasite z različnimi kroglicami ali vejami, pika na i pa bodo cvetovi božične zvezde, postavljeni v vaze, ki ste jih nalepili na desko ali navezali na žebljičke. Tako boste v zelo kratkem času naredili čudovit in popolnoma edinstven adventni koledar, ki bo nedvomno razveselil vaše najdražje.

Nasveti rejcev božičnih zvezd pobude Stars for Europe
Rezani cvetovi božičnih zvezd bodo z dovolj vode ostali sveži tudi do dva tedna. Stebla za najboljše rezultate takoj po rezanju za nekaj sekund potopite v vročo vodo (60° C), nato pa jih postavite v hladno vodo. Za več informacij obiščite www.starsuniteeurope.eu.

Stars for Europe
Stars for Europe je marketinška pobuda evropskih rejcev božičnih zvezd - rejcev Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp in Syngenta, ki jih podpira MNP Flowers. Pobuda je bila zasnovana leta 2000 z namenom spodbujanja in zagotavljanja dolgoročne prodaje božičnih zvezd v Evropi. Pobuda Stars for Europe, ki je trenutno aktivna v 22 evropskih državah, nagovarja potrošnike, novinarje in panogo ter jih obvešča o sortah, gojenju in uporabi božičnih zvezd.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika