Marie Kondo predstavlja linijo za organizacijo doma

Valentina Jarc 11.03.2021
marie kondo

Pred nekaj leti smo tudi v slovenščini dobili prevod knjige Umetnost pospravljanja Marie Kondo, v kateri znana japonska gurujka za pospravljanje predstavlja svojo učinkovito metodo za vzdrževanja reda v naših domovih. Za vse, ki informacije raje črpajo z malih zaslonov, je na voljo tudi Netflixova serija z naslovom Tidying Up With Marie Kondo, v kateri bomo prav tako izvedli vse o uspešnih veščinah pospravljanja. 

Marie je s svojo metodo navdihnila milijone bralcev in gledalcev, ki so se z njeno pomočjo lažje ločili in znebili nepotrebnih stvari, ki se rade nakopičijo v naših omarah, shrambah in kleteh. Marie Kondo pravi, da se pospravljanja tako kot kuhanja lahko priučimo. Sama se pospravljanja loti tako, da najprej naredi opazno razliko. Vse, kar se skriva na policah in v omarah v vseh prostorih hiše ali stanovanja zloži predse na tla. V tej fazi so ljudje običajno presenečeni nad veliko količino stvari v njihovi lasti. Nato stvari razdeli na tri kategorije - stvari, ki jih obdržimo, kar bomo podarili in kar bomo zavrgli. Zelo pomemben dejavnik pri odločitvah je tudi ljubezen. Stvari, ki v nas vzbudijo veselje, obdržimo. Zadnji stadij pospravljanja po metodi Marie Kondo je zlaganje in pospravljanje. Pri tem nam bodo prav prišle škatle, zaboji, košare, itd., v katere zložimo drobnarije kot tudi stvari, ki jih v tekoči sezoni ne potrebujemo. Lično zložene stvari zavzamejo manj prostora, nad njimi pa imamo tako tudi boljši pregled.Da bi nam pri pospravljanju še dodatno pomagala, je mojstrica pospravljanja lani predstavila spletno trgovino The Shop at KonMari, letos pa je zanjo oblikovala še linijo pripomočkov za organizacijo Container Store x KonMari, ki bo naš dom spremenila v urejeno oazo.

Vsak kos v liniji The Container Store x KonMari je izdelan iz visoko kakovostnih materialov, kot so reciklirane vlaknene plošče, bambus, keramika in les, ki jih je potrdil Forest Stewardship Council. Vsak kos je prefinjen in pomirjujoč - od bambusovih košar do škatel Hikidashi in kovinskih obešalnikov. Izbiramo lahko med več kot 60 izdelki, ki bodo s svojo funkcionalnostjo in minimalistično estetiko zagotovo našli prostor v vsakem prostoru našega doma.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča