Sodobna tradicionalna kuhinja

Valentina Jarc 30.03.2021
sodobna kuhinja

Sodobna tradicionalna kuhinja je velikokrat najbolj odprt prostor v domu. Hkrati je to tudi prostor, ki je organiziran in čist, prostor, ki odraža ljubezen do sloga in oblikovanja ter prostor, kjer je tako kot tradicionalnemu očitna naklonjenost naprednemu in sodobnemu.Sodobno oblikovanje združuje kuhinjo in jedilnico v en osrednji prostor, kar daje družini in prijateljem možnost kuhanja, klepeta in večerje na enem mestu. Estetika sodobne tradicionalne kuhinje meša moderno razkošje z rustikalnim šarmom; dodatki iz bakra lepo dopolnjujejo lesene enote, medtem ko marmorni pulti, opečnate stene in izpostavljeni tramovi tvorijo čudovito kuliso kuharskemu udejstvovanju.

Za piko na i prijetni in prefinjeni kuharski izkušnji poskrbijo vrhunski električni pripomočki in posode, ki navdušujejo z retro kot tudi modernim izgledom.
Temni ali svetli odtenki?
Če je kuhinjski prostor velik, odprt in napolnjen z naravno svetlobo, lahko v prostoru, vključno z enotami, delovnimi ploščami in tlemi, uporabimo temnejše odtenke. Temnejši les, kot je na primer oreh, bo prostoru dodal globino, čudovito pa ga dopolnjujejo svetlejši odtenki, kot so magnolija, ovseni kosmiči in mahovina. V veliki kuhinji je prostor tudi za kuhinjski otok, okoli katerega lahko družina in prijatelji sedijo skupaj s kuharjem, ko ta pripravlja okusen obrok.Lastniki manjših kuhinj naj raje pozabijo na temne lesene odtenke. Bolje se bodo odrezale svetlejše barve po vsem prostoru, saj bo ta le tako videti večji. Svetlejši hrast je odlična izbira za lesene elemente kuhinje, ki se običajno dobro ujemajo s prodnato sivimi in osvežujoče mint obarvanimi dodatki.Poleg lesa v sodobni tradicionalni kuhinji dominira tudi kamen. Granitne ali marmorne delovne plošče zagotavljajo razkošen zaključek tradicionalnih lesenih enot. Omarice naj bodo mešanica masivnega lesa z nekaj steklenimi vrati, za katerimi lahko razstavimo svojo najljubšo kuhinjsko opremo, posodo in sestavine, lično shranjene v steklenih kozarcih in pločevinastih posodah. Podobno kot tradicionalna kmečka kuhinja se tudi italijanske kuhinje osredotočajo na kuhanje, zato njihovi lastniki kuhinjskih pripomočkov ne skrivajo, ampak jih ponosno postavljajo na ogled.Mogočen štedilnik v središču prostora poudari ljubezen do kuhanja za večje število družinskih članov in prijateljev. Tradicionalno bi bila to seveda peč na drva, a sodoben štedilnik na plin ali elektriko je danes popolnoma dobra izbira.Bakreni dodatki so glavna sestavina domačega stila, še posebej pa se to odraža v kuhinji.Posode in ponve, obešene na steno nad štedilnikom, so tako praktičen kot estetski način, da v dom vnesemo domačnost.Ko gre za pomivalna korita, ni strogih pravil. Tradicionalno bi se uporabljala keramika, a v številnih kuhinjah najdemo tudi nerjaveče jeklo. Najpomembneje je, da je umivalnik velik, da se lahko prilagodi rednemu pomivanju loncev in pripravi hrane.

Seveda so najboljši dodatek za kuhinjo sredozemske sestavine. Sveže limone, kozarci z različnimi testeninami in steklenice vina so praktični detajli, hkrati pa čudovito zaokrožijo celoten videz kuhinje.

Eleganten in tradicionalen dizajn z veliko prostora je odlična izbira za vsakogar, ki želi kuhinjo narediti za srce svojega doma.


Fotogalerija

Domusomnia Domusomnia sodobna kuhinja sodobna kuhinja Lesnina sodobna kuhinja Lesnina sodobna kuhinja Ikea Ikea Ikea Ikea sodobna kuhinja sodobna kuhinja sodobna kuhinja sodobna kuhinja Ikea Alessi Jysk Arket Smeg Smeg Illy Smeg Ikea Alessi Arket Jysk Ikea Ikea

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča