Terasa v sožitju z naravo

CITYLIFE 05.05.2021
jysk

Poskrbite za prenovo svojega balkona ali terase, ki naj postane vaša zelena oaza miru ali urban prostor za popoldanska druženja s prijatelji. Mi smo ideje za osvežitev naših balkonov, ki jih to pomlad po novem kar nočemo zapustiti, poiskali pri znani skandinavski znamki JYSK.
V svoj zunanji prostor v iskanju naravnega pridiha vnesite nekaj neukročenosti, na primer s sivko ali kakšnim drugim zelenjem, ki ga lahko zasadite v večje okrasne lonce. Cvetlični lonci in korita s travami ali cvetjem so lahko dekorativni in hkrati pa so lahko kot pregrade, ki jih uporabljate za ločevanje različnih kotičkov na terasi. Videz dotika narave lahko ustvarite tudi s pravšnjo izbiro pohištva. Mizice iz ratana, tepihi iz jute in vrtno pohištvo iz recikliranih materialov predstavljajo modne in hkrati vestne rešitve pri prenovi.
Poleg boemskega stila, ki vabi v svoj naravni objem, je letos pri opremljanju zunanjih prostorov še kako prisoten tudi bolj sodoben in urban videz. Če ste srečnež/srečnica z velikim balkonom, si na njem poleg kotička za počitek in branje knjig uredite tudi jedilnico na prostem. Skrivnost urbanih vibracij na domačem balkonu je surov, a eleganten slog. Nekaj nasvetov za ustvarjanje urbanega vzdušja na balkonu ali terasi:

  • kombinirajte različne materiale, kot so les, kovina in beton;
  • uporabite le nekaj različnih barv;
  • ne pretiravajte z različnimi vzorci;
  • ločite kotiček z vrtno mizo in stoli od kotička za počivanje z cvetličnimi lonci in koriti;
  • ne pozabite tudi na svetila - verige lučk, svetilke, solarne svetilke in sveče v lanternah lahko marsikateri večer spremenijo v magičen spomin.

@dijanab.138 JYSK je to pomlad poskrbel za dodaten navdih, saj nam nudi vpogled v resnične preobrazbe, ki so jih ustvarile znane slovenske vplivnice. Kako so izboljšali svoje zunanje prostore, preverite na IG, in sicer pod #mojhyggekoticek.

@katjagrudnik @katjagrudnik 

@dijanab.138 


Fotogalerija

jysk jysk jysk jysk jysk jysk jysk jysk jysk

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča