Zunanje pohištvo Ikea za druženje na prostem

Helena Peterlin 20.05.2023
vrtna-zabava-podjetja-ikea---nammaro

Podjetje Ikea Slovenija je na dogodku v ljubljanskem botaničnem vrtu predstavilo dostopne rešitve in ideje za zunanje prostore. Strokovnjaki za opremljanje so ob druženju s predstavniki medijev in znanimi obrazi, kot so Ajda Sitar, Tinkara Fortuna ter Vanesa Rola, razkrili trike za opremljanje majhnih balkonov, ljubkih teras in urejenih vrtov. 

vrtna zabava podjetja ikea lososovi zavitki in segeron

Odkar je podjetje Ikea pred dvema letoma odprlo svojo prvo trgovino v Sloveniji, je ugotovilo, da Slovencem veliko pomenijo prijetni zunanji prostori. V pomladnih in poletnih mesecih se na njih radi družijo na piknikih in družinskih praznovanjih, za tiste, ki živijo v mestih, pa zeleni balkoni in terase predstavljajo umik in priložnost za nekaj trenutkov sprostitve. Podjetje Ikea vsako leto opravi raziskavo Life at home. Po ugotovitvah več kot polovica vprašanih meni, da je najpomembnejši vidik popolnega doma ta, da se lahko razbremenijo in sprostijo.

Velike sanje, majhno število kvadratnih metrov

Želje o velikih in urejenih zunanjih prostorih so pogosto velike, število kvadratnih metrov pa majhno. V trgovinah Ikea lahko kupci najdejo ideje in namige o tem, kako vsak balkon, teraso ali vrt spremeniti v udoben in privlačen prostor.

vrtna zabava podjetja ikea

S premišljenimi rešitvami za shranjevanje in pametnim pohištvom lahko velike zamisli oživijo, ne glede na proračun in prostorsko stisko. Z zložljivimi mizicami in stoli iz NÄMMARÖ serije lahko prihranimo nekaj prostora, saj jih lahko preprosto pospravimo, ko jih ne potrebujemo. 

»Družino NÄMMARÖ so letos dopolnili kosi modularnega pohištva, ki se lahko prilagajajo in sestavljajo glede na to, kakšen balkon ali teraso imaš. S povezovanjem posameznih sedežnih enot na primer zlahka ustvarimo zofo, ki po velikosti in obliki povsem ustreza vašemu odprtemu prostoru. Oblikovalci podjetja Ikea so pri snovanju te kolekcije upoštevali, da bo les v medeni barvi z uporabo postal še prijetnejši in z lahkoto se bo povezal z zelenimi rastlinami, s katerimi tako radi dopolnjujemo naše balkone in terase,« je dejala Lejla Puškar, ki je v podjetju Ikea zaposlena na Oddelku za notranje oblikovanje in komunikacijo.

Neprecenljivi trenutki na prostem, ne glede na vreme

SEGERÖN kolekcija omogoča, da vse od prvih toplih pomladnih mesecev pa do pozne jeseni trenutke izkoriščamo za preživljanje prostega časa zunaj. Gre za serijo prilagodljivega zunanjega pohištva, ki je primerno za vsako vreme, podnebje in aktivnosti ter je enostavno za vzdrževanje. »SEGERÖN serijo sestavljajo dostopni, a trpežni kosi pohištva z minimalističnim in brezčasnim videzom. Mize in stoli iz SEGERÖN serije so izdelani iz materialov, ki jih je preprosto vzdrževati. Preizkušeni in odobreni so tudi za uporabo v javnih prostorih, kot so restavracije, zato se lahko zanesemo, da so dovolj trpežni in vzdržijo obsežno vsakodnevno uporabo,« je pojasnila Manca Zorec, iz Oddelka za notranje oblikovanje in komunikacijo.

vrtna zabava podjetja ikea smaland koticek

Zunanja kuhinja za vrhunsko kuhanje v pravem slogu

Pravo druženje s prijatelji in družino ne more miniti brez ustrezne kulinarične podlage. Podjetje Ikea z GRILLSKÄR izdelki skrbi, da bo kuhanje na prostem odslej še bolj preprosto. Kolekcija omogoča, da na vrtu ali terasi enostavno postavimo zunanjo kuhinjo. Žaru na oglje lahko dodamo tudi kuhinjski otok, pomožno mizo in celo pomivalni pult. Tako priročno kot v notranji kuhinji. Goste vrtne zabave je s švedskimi kulinaričnimi poslasticami razvajal Operativni vodja kuhinjskih procesov v podjetju Ikea Slovenija, Bernard Markovič, ki je prepričan, da lahko tudi švedske mesne in zelenjavne kroglice ali priljubljeni hot dogi najdejo mesto na slovenskih piknikih: »V trgovini Ikea so na voljo izdelki iz certificiranih odgovornih virov, ki bodo dali pravi okus vsakemu druženju na prostem. Predlagam, da tradicionalne mesne ali zelenjavne kroglice dopolnite z brusnično marmelado, hot doge pa popestrite z okisanim rdečim zeljem in ocvrto čebulo. Tako kot na našem dogodku, lahko vse pripravite na zunanjem žaru. «

vrtna zabava podjetja ikea grillskar bernard markovič

Izdelki, ki so bili udeležencem dogodka predstavljeni v botaničnem vrtu, so na voljo v trgovini IKEA. Rešitve podjetja Ikea so navdih za trenutke, ki jih bomo ob sončnih žarkih in modrem nebu letos preživeli zunaj.

vrtna zabava podjetja ikea 2

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika