Maison Kamari - krasna vila na otoku Paros

Klavdija Rupar 02.07.2020
holidayhomegreece003

Paros je otok, ki vas bo že ob prvem obisku tako navdušil, da se boste skoraj zagotovo želeli vračati nanj. Spominja na Mykonos a z eno razliko - otok je precej bolj sproščen in tudi cenovno ugoden, vsebuje pa vse elemente potrebne za popolno poletje - čudovite peščene plaže, prepoznavno grško arhitekturo in okusno gastronomsko ponudbo.

Vila Maison Kamari je kot nalašč za preživljanje mirnega oddiha na Parosu, saj je njena lokacija precej odmaknjena, nahaja pa se na skalnem griču, okoli nje so samo oljke in grmičevja dišečih zelišč. Lastnika Damien de Medeiros in Alexandra Architechts sta za gradnjo najela lokalno podjetje React Arhitects, želela pa sta dekoracijo v preprostem, minimalističnem slogu. V notranjosti so uporabili vintidž pohištvo, ki ga najdemo v Parizu, Atenah in Parosu ter veliko tekstila, ki prostoru dodaja toploto. 

Hiša je sestavljena iz odprtega skupnega prostora, v katerem so kuhinja, jedilnica in dnevna soba, tri spalnice pa so ločene in zagotavljajo maksimalno udobje. Zares pa izstopa prostor pred hišo, za katerega sta poskrbela arhitetka Natasha Deliyianni in Yiorgos Spiridonos, dnevna soba vodi do povišane betonske terase, le nekaj korakov stran je kvadratni bazen s turkizno vodo.

Poleg terase so stopnice, ki vodijo na streho, od koder je fantastičen pogled na otok in morje. Čeprav je kotiček na prvi pogled zelo preprost, nosi svoj čar. To je ena tistih hiš, kjer lahko cel dan gledate, kako se čez dan spreminjajo sence na pročelju hiše, najboljše pa je, da boste kmalu spoznali, da je čas le koncept in se končno lahko prepustili počitku, ki ga prav vsi potrebujemo.

Fotogalerija

Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com Foto: maisonkamari.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča