Oblikovalka Nika Zupanc in dirkač Mark Webber za Porsche

Helena Peterlin 15.10.2022
nika-zupanc-in-mark-webber-z-vozilom-porsche carrera-911 gts-–-wild-at-heart-nika-zupanc-za-porschefotosasa-hess

Na srečanju v restavraciji Hotela Intercontinental sta se svetovno znana slovenska industrijska oblikovalka Nika Zupanc in avstralski dirkač Mark Webber, devetkratni zmagovalec velike nagrade formule 1 in svetovni prvak vzdržljivostnih dirk leta 2015, pogovarjala o svojih izjemno uspešnih karierah, osebnem stilu, drznosti, svobodi, pogumu in enakosti spolov tudi za volanom. Porsche je namreč kot pionirska znamka, ki s svojimi naprednimi tehnologijami in oblikovno dovršenostjo spreminja svet avtomobilizma, med prvimi prepoznala tudi potencial, ki ga predstavljajo neodvisne, uspešne in ustvarjalne ženske, kakršna je tudi Nika Zupanc. Strinjala sta se, da v super avtomobilih ženske in moški iščejo enake vrline, enaka sporočila, enake simbole in popolnoma enako vznemirjenje.

Nika Zupanc in Mark Webber na tiskovni konferenci Porsche Talk Show. (foto: Jani Ugrin)

»Kar nas privlači v naravi in umetnosti, nas privlači tudi pri avtomobilih. Čustvena ergonomija je prvi nezaveden odziv na stvari, ko jih zagledamo, vozila Porsche pa že s svojo dovršeno obliko vzbujajo zelo močna čustva,« je povedala Nika Zupanc.

Nika Zupanc z vozilom Porsche Carrera 911 GTS – Wild at Heart, Nika Zupanc za Porsche. (foto: Saša Hess)

»Ljudje imamo radi zanesljive stvari. Svojega Porscheja 911 lahko vozim ob vsakem času, v vsakem vremenu, v vseh pogojih. To je značilno za vsa vozila Porsche. Vozijo jih tudi moja žena, moja sestra, celo moja mama vozi Cayenna. To so res avtomobili za vsako priložnost,« je dodal Mark Webber.

Mark Webber z vozilom Porsche Carrera 911 GTS - Wild at Heart, Nika Zupanc za Porsche. (foto: Saša Hess)

Oba gosta talk showa Wild at Heart sta z znamko Porsche tesno povezana. Nika Zupanc je pred kratkim v sodelovanju s Porschejem pri prestižni založniški hiši Rizzoli izdala obsežno monografijo Breaking the Rules, v kateri predstavlja pregled svoje mednarodno uspešne oblikovalske kariere. 

Nika Zupanc je pred kratkim v sodelovanju s Porschejem pri prestižni založniški hiši Rizzoli izdala obsežno monografijo Breaking the Rules.

Avstralec Mark Webber, voznik, ki nikdar ni pristajal na zakulisne igre v motošportu in se je vedno raje odločil za svobodo in integriteto, je bil odličen partner za ta dogodek, saj je po Formuli 1 za volanom Porscheja svojo kariero nadaljeval z vzdržljivostnimi dirkami. Leta 2015 je z inovativnim dirkalnikom Porsche 919 Hybrid osvojil zmago na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu FIA, po koncu svoje dirkaške kariere pa z znamko Porsche še vedno sodeluje kot njen ambasador.

Nika Zupanc in Mark Webber z voditeljema Rokom Viharjem in Manco Krnel na tiskovni konferenci Porsche Talk Show. (foto: Jani Ugrin)

Vozila Porsche so bila poleg Nike Zupanc in Marka Webbra tudi zvezde ekskluzivnega večernega dogodka v stekleni avli Narodne galerije, ki je bil namenjen ustvarjalnim in uspešnim ženskam ter lastnikom vozil Porsche. Obiskovalci so na njem lahko v živo spoznali novi model Cayenne E-Hybrid Coupé Platinum Edition in sedli za volan Panamere 4 E-Hybrid Platinum Edition, tokrat izjemoma izven avtosalonov, kjer jih je sicer že možno naročiti. V središču pozornosti pa je bila Porsche 911 Carrera GTS. Nika Zupanc jo je prav za to priložnost odela v cvetoče divje vrtnice, ki simbolizirajo svobodo in klic k ohranitvi lepote divje narave.

Porsche Carrera 911 GTS - Wild at Heart, Nika Zupanc za Porsche (foto: Saša Hess)Porsche Panamera E-Hybrid Platinum EditionPorsche Cayenne E-Hybrid Platinum Edition

Več na porsche.si!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika