Glasbene novosti tega tedna (2017)

Tina Lagler 24.04.2017
Paramore

Paramore - Hard Times

Paramore so skupaj z izidom videospota za novi singel Hard Times, ki ga je režiral Andrew Joffe in je prava nostalgična poslastica, naznanili tudi izid novega albuma After Laughter, ki na prodajne police prihaja 12. maja. Album zaznamuje tudi vrnitev nekdanjega bobnarja in originalnega člana zasedba Zaca Farra.

Blondie - Long Time

Blondie so brez dvoma eden najbolj vplivnih bendov našega časa. S komadi, kot so Heart of Glass, Rapture, One Way or Another in The Tide Is High so si utrli pot v nočne klube, kjer jih še danes radi vrtijo, zdaj pa se jim pridružuje tudi njihova nova plošča Pollinator, ki bo skupaj s skladbo Long Time izšla 5. maja letos.

Wilkinson - Wash Away

Wilkinson je mojster v ustvarjanju emocij v svojih komadih, ki jih nato pospremi z nadvse prikladnimi videospoti. Nič drugače ni z novim singlom Wash Away, ki nas bo v trenutku teleportiral na plažo s popolnimi valovi, modrim nebom in pripekajočim se soncem. Tako je, poletje se bliža. Tale komad bo nedvomno moral v zbirko poletnih hitov.

Maluma - Felices los 4

Kolumbijski pevec Maluma ogreva pomladno ozračje z novim videom in singlom Felices Los 4, ki ga bomo lahko slišali tudi na njegovem prihajajočem albumu z naslovom X.

Kendrick Lamar - DNA.

Kendrick Lamar prinaša napet videospot za svoj novi singel DNA., ki mu je moč prisluhniti na njegovem novem albumu Damn. Ta je izšel 14. aprila letos in prinaša komade, ki jih je Lamar ustvaril v sodelovanju z Jamesom Blakeom, Brunom Marsom, pa tudi Janez Bončina, Tihomir Asanović in Jadran Ogrin, ki so nekoč nastopali kot jugoslovanski jazz rock bend September.

Izbor urednika