Glasbeni festivali po svetu 2017, ki jih ne smemo zamuditi

Tina Lagler 15.04.2017
Coachella

Coachella Festival

Indio, Kalifornija
14. – 16. april in 21. – 23. april 2017

Coachella je še vedno v samem svetovnem vrhu najboljših festivalov, saj med drugim vsako leto ponudi z dih jemajočim glasbenim programom, ki mu bodo letos vladali Radiohead, Lady Gaga in Kendrick Lamar. Seveda je tu še neskončna kopica drugih izvajalcev, kot so The xx, Travis Scott, Bon Iver, Future, Martin Garrix, Lorde, Justice, New Order, Hans Zimmer in Future Islands, ki pod puščavskim soncem zagotavljajo nepozabno pomladno dogodivščino, ki ji za piko na i lahko dodamo še obisk bližnjega nacionalnega parka Joshua Tree.

Sasquatch

Quincy, Washington State
26. – 28. maj 2017

Če nas pot letos zanese na zahodni del Združenih držav, lahko v Washington State konec maja ujamemo festival Sasquatch, ki ga najdemo v osupljivi pokrajini na vzhodnem delu države. Franku Oceanu, čigar nastop so potrdili že lani, se pridružujejo Chance the Rapper, Twenty One Pilots, The Shins, Bomba Estereo in drugi.

Bonnaroo

Manchester, Tennessee
8. – 11. junij 2017

Bonnaroo glasbeni in umetniški festival slovi po nepozabnem doživetju med 60 tisoč ljudmi. Letos so svoj nastop potrdili U2, ki bodo tako prvič v zgodovini svojih festivalskih nastopov, igrali svoj znameniti album The Joshua Tree, v živo pa lahko doživimo tudi koncerte The Weeknd, Red Hot Chili Peppers, Chance the Rapper, Lorde, Major Lazer in številnih drugih.

Montreal Jazz Festival

Montreal, Kanada
28. junij – 8. julij 2017

B.B. King, Tony Bennett in Diana Krall so med imeni, ki bodo zaznamovala letošnji Montreal Jazz Festival v Kanadi. Festival je sicer znan po inovativni glasbeni ponudbi, ki zajema vse od jazza, R'n'B-ja, soula in funka.

Montreal Jazz Festival, foto: Montreal Jazz Festival

Essence Music Festival

New Orleans, Louisiana
29. junij – 2. julij 2017

New Orleans je bil že od nekdaj sinonim za glasbo, zato ni boljšega prostora za edinstveno izkušnjo, ki ponuja čare glasbenega festivala Essence. Letošnja imena,  ki vabijo na ples, so Diana Ross, John Legend, Mary J. Blige, Solange in Chaka Khan

Panorama Festival

New York City, New York
28. – 31. julij 2017

Organizatorji Coachelle so lani uspešno prestali prvo edicijo v New Yorku baziranega festivala Panorama Festival, ki je požel kar nekaj dobrih kritik ter si tako utrl pot na festivalsko sceno. Največja imena letošnje edicije so Frank Ocean, Tame Impala, Nine Inch Nails in A Tribe Called Quest.


Oasis Festival

Marakeš, Maroko
15. – 17. september 2017

Festival, ki ga letos ne gre zamuditi je zagotovo tudi Oasis festival v gorah Oukaimeden in puščavi Sahara, ki je sicer bolj namenjen ljubiteljem elektronske plesne glasbe, saj v goste med drugim prihajajo Nicolas Jaar, Richie Hawtin, Thris Tian in Anja Schneider. Skupaj s priložnostjo, da obiščemo Marakeš, bomo lahko na festivalu uživali tudi na delavnicah joge, v risanju s kano ter kulinaričnih dobrotah.

Oasis Festival, foto: Resident Advisor

PREBERITE ŠE: Glasbeni festivali v Evropi 2017, ki jih ne smemo zamuditi.

Izbor urednika