Glasbeni festivali v Evropi 2017, ki jih ne smemo zamuditi

Tina Lagler 06.04.2017
Roskilde Festival

Primavera Sound

Barcelona, Španija
31. maj – 4. Junij 2017

Barcelona je bila med ljubitelji glasbe vselej visoko na seznamu top počitniških destinacij, k čemur seveda veliko pripomore tudi znameniti festival Primavera Sound, ki se mu pridružuje še istoimenski festival v Portu na Prtugalskem, ki se začne 8. junija in traja do 10. junija. Medtem ko bodo v Barceloni med drugim nastopili Arcade Fire, Bon Iver, Ben Ufo, Cigarettes After Sex, Glass Animals in The XX, bodo na Portugalskem program sestavljali Apex Twin, Justice, Run the Jewels, Nicolas Jaar, Metronomy in drugi.

Primavera Sound, foto: Barcelona Home

Roskilde Festival

Roskilde, Danska
24. junij – 1. julij 2017

Vse od leta 1971 v Roskilde prihajajo ljudje z vseh koncev sveta. Tja jih namreč vleče predvsem odmevni Roskilde Festival, masovka, ki bo kar na devetih odrih letos gostila 175 glasbenih izvajalcev. Med težko pričakovanimi so Foo Fighters, Arcade Fire, The Weeknd, Blink 182 in The Lumineers, pridružuje pa se jim odlična mešanica vzhajajočih zvezd z Danske, Švedske in Norveške.

Roskilde Festival, foto: Vegard S.Kristiansen

Sziget Festival

Budimpešta, Madžarska
9. – 16. avgust 2017

Sziget že nekaj let velja za enega največjih in najbolj pompoznih glasbenih in kulturnih festivalov, ki v sedmih dneh ponudi smetano festivalskih izvajalcev in kulturnih dogodkov, ki zadostijo prav vsem okusom. V goste letos tako prihajajo Kasabian, Major Lazer, P!nk, Wiz Khalifa, Slume, ajt-J, Rita Ora, The Kills, Rudimental in številni drugi.

Sziget Festival, foto: Sziget 

Flow Festival

Helsinki, Finska
11. – 13. avgust 2017

Če smo si kdaj zaželeli obiskati Helsinke, je avgust za to idealni čas, saj osrčje mesta zavzame Flow Festival, ki smo ga sicer pred dvema letoma gostili tudi pri nas. Flow Festival je festival z ekološko noto, saj se napaja z elektriko stare tovarne in jo spremeni v tridnevno rajanje, ki ga odlikujejo vrhunski glasbeni izvajalci in nadvse okusna kulinarika. Letos bodo na odrih nastopili Lana Del Rey, The xx, Aphex Twin, London Grammar, Vince Staples, Flume in mnogi drugi.

Flow Festival, foto: Annikki Valomieli

INmusic Festival

Zagreb, Hrvaška
19. – 21. junij 2017

Hiter oddih in glasbeni pobeg si lahko v juniju privoščimo tudi v sosednjo, hrvaško prestolnico. Dvanajsta edicija INmusic festivala bo postregla z žlahtnimi glasbenimi imeni, kot so Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly in Darko Rundek.

INmusic Festival, foto: N1 HR

EXIT festival

Novi Sad, Srbija
5. – 9. julij 2017

Za poletje ljubezni pa bodo tudi letos poskrbeli na Exit festivalu v Novem Sadu, kjer se bodo med 6. in 9. julijem zvrstili The Killers, Liam Gallagher, Paul Kalkbrenner, Years & Years, Solomun, Duke Dumont, Hardwell in drugi.

Exit Festival, foto: EXIT Photo Team

Le Guess Who?

Utrecht, Nizozemska
9. – 12. november 2017

Vsak november se nizozemsko univerzitetno mesto Utrecht spremeni v ogromen glasbeni festival Le Guess Who?, ki slovi po eklektičnem miksu vzhajajočih se glasbenih talentov, legendarnih izvajalcev in uveljavljenih glasbenih imen, ki pa bodo kmalu znani.

Le Guess Who?, foto: Gaelle Beri

Izbor urednika