Obraz Ljubljane - razstava, ki odseva obraz naše prestolnice

Tina Lagler 06.02.2018
Obraz Ljubljane

Fotografinja Vesna Videnovič s svojo fotografsko razstavo Obraz Ljubljane dokazuje da se Ljubljana kljub svoji majhnosti ponaša z izjemno arhitekturo. V izložbi Urbanističnega inštituta Republike Slovenija bo namreč do konca marca na ogled postavila 20 fotografij ljubljanskih stavb, med katerimi so tudi bolj prepoznavne – WTC, NUK, Arena Stožice, Metalka, Slovenijales, poslovno stanovanjski objekt R5, novi hotel InterContinental, kompleks Trnovska vrata in Center starejših Trnovo.

Vesna pravi, da nam pogled na vse fotografije da vpogled v raznovrstnost oblik in motivov, vsaka stavba zase pa je svojevrstna in posledično neponovljiva: "Posebnost izbranih fotografij je v drugačni perspektivi; večinoma so zajeti samo deli stavb, ki pa so nadalje nekateri obrnjeni v levo ali desno (tudi na glavo), tako da jih vidimo z nepričakovanega, nevsakdanjega zornega kota."

Vesna Videnovič sicer živi in ustvarja v Trnovem, zato ni nič nenavadnega da dobršen del fotografij prikazuje arhitekturo ravno tega predela Ljubljane. V serijo je tako zajela že omenjena Trnovska vrata in Center starejših Trnovo, poleg teh dveh pa sta na fotografijah tudi Močerad (črno-rumena stavba) in Osnovna šola Trnovo.
wisible.si

Fotogalerija

Foto: Vesna Videnovič Foto: Vesna Videnovič Foto: Vesna Videnovič

Izbor urednika