POLETNI SPEKTAKEL CITY GAMES

Klavdija Rupar 08.08.2018
Foto: Martin Šalov

O popularnosti iger zgovorno priča podatek, da bodo obiskale 30 različnih lokacij v več državah in da bo nastopilo okoli 150 ekip. City Games bo na športnih terenih v živo spremljajo okoli 50 tisoč gledalcev, v lanskem letu pa si jih je na devetih televizijskih postajah na malih ekranih ogledalo 10 milijonov ljudi.

V Sloveniji se je sezona City Games otvorila v Kopru na začetku poletja. Želja, da bi City Games na Štajerskem postal tradicija, se uresničuje tudi v tem letu. Maribor, ki letos nosi naziv Evropsko mesto športa, bo priljubljene igre gostil 13. avgusta 2018 ob 19.30 uri na kopališču »Mariborski otok«. Mestna občina Maribor v sodelovanju z Adrio Events pripravlja nepozaben spektakel, na katerega bo omogočen prost vstop.Tokrat se bodo ekipe na športno-zabavnem dogodku borile za vstopnico za slovenski finale, ki bo 17. avgusta v Kranju. Šest tradicionalnih iger, preoblečenih v moderno in zabavno shemo,  bo kot velik izziv čakalo na pogumne ekipe, sestavljene iz šestih članov, od katerih morata vsaj dve biti predstavnici nežnejšega spola.

Zraven ljubiteljev športa na igrah redno sodelujejo tudi profesionalni športniki. Na slovenskih terenih smo tako v preteklosti lahko spremljali uspešno odbojkarico Simono Fabjan, telovadca Roka Klavoro, plavalce, ki so nastopili na olimpijskih igrah, Emila Tahiroviča, Martina Baua, Nastjo Govejšek in številne druge.

Za več informacij obiščete spletno stran www.city-games.com, igre pa lahko spremljate tudi na Facebooku in Instagramu.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča