Pred skupino Editors bodo občinstvo ogrevali slovenski rockerji BO!

CITYLIFE 28.05.2018
Kurzschluss

Slovensko rock skupino z nenavadnim imenom BO! sestavljajo vokalist Boštjan Meh, kitarist Robi Kugler, Grega Hrovat na bobnih in basist Jurij Žohar. Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku (Dirka za notranji mir 2012), Okrogli svetovi (2014) in KingKong (maj 2018). Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih s številnimi koncerti, samostojno ali kot predskupina ob boku slovenskim rockerskim legendam Siddharti in Dan D. Jure Longyka pa je na Izštekanih njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: "Energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom". Obiskovalce Kurzschlussa bodo ogrevali s singli MaskaDrugi krog in drugimi komadi iz zadnje plošče, del seta pa bodo namenili starejšim singlom, kot so 1000e luči, Kinoteka in Visoko.
Vzhajajoči rockerji so s svojim energičnim in sodobnim zvokom prepričali tudi večkratnega producenta Siddhartinih plošč, Dejana Radičevića, ki se je podpisal pod njihovo zadnjo ploščo KingKong.
Na Kurzschluss prihajajo Editors (foto: Rahi Rezvani)

Editors po zaključeni ameriški turneji v ljubljanski Kurzschluss
Band, ki je zvest le evoluciji, v zadnjih letih koncertira na štirih celinah in zaseda headlinerska mesta na največjih svetovnih glasbenih festivalih. V Kurzschluss prihajajo po zaključeni ameriški turneji in si po njem jemljejo kratek premor pred nastopi na številnih evropskih festivalih. Večer bodo namenili svojim največjim hitom, ki z besedilom in zvokom nenačrtovano odražajo aktualne teme in problematike današnjega sveta. V svetu hiper-potrošniške kulture, tiranskih voditeljev in nenehnih obvestil, ki vlečejo našo pozornost na vse strani hkrati, je vodilni vokalist Tom Smith album označil za »tolažbo, ki najde uteho v pristnih medčloveških odnosih.« Pri ustvarjanju albuma, ki je nastajal več kot dve leti, se tokrat niso zanašali zgolj na svoje veščine in orodja, med drugim sta k končnemu izdelku prispevala tudi producenta Leo Abrahams (Wild Beasts, Florence & The Machine, Frightened Rabbit) in Benjamin John Power (aka producent Blanck Mass). Petčlanska zasedba, ki sodeč po zahtevah, ki jih je poslala organizatorju, rada spremlja nogomet, se veseli vnovičnega prihoda v Ljubljano in obljublja “brutalen” glasbeni večer.

Izbor urednika