Prihaja 14. Kino Otok

Tina Lagler 10.04.2018
Kino Otork

Zdi se, da smo se od zime zares poslovili, saj zunaj že vse cvete, temperature pa so že čisto spomladanske. To tudi pomeni, da je poletje že skoraj za ovinkom, z njim pa prihajajo številni festivali, med drugim Kino Otok, ki bo ob obalo Izole pljusknil 6. junija 2018. Skupaj z njim, filmskimi projekcijami pod zvezdnatim nebom, ob morju in v kinodvoranah, s pogovori z gosti s celega sveta in glasbenimi nočmi bomo lahko uživali vse do 10. junija. Kino Otok bo dosegel tudi Cerknico, Tolmin, Sežano in Idrijo, v dnevih pred in po osrednjem izolskem dogajanju pa bo zavaloval še do ljubljanskega Kinodvora in Slovenske kinoteke.

Programu neodvisnih dolgometražnih filmov, ki jih v večini ni mogoče videti nikjer drugje kot v slovenskih kinih, se bosta pridružili še tradicionalna sekcija Video na plaži z izborom svežih udarnih kratkometražcev avtorjev odprtega duha in Podmornica – Otok za mularijo, raznolik filmsko-vzgojni program za otroke, mlade in družine.

Za dneve novih filmskih vizij pa se bo Izola filmsko ogrevala že v nedeljo, 6. maja 2018. Najstniki iz vse Slovenije se bodo zbrali v Art kinu Odeon na Dnevu Evropske nagrade mladega filmskega občinstva, kjer bodo med tremi nominiranci izglasovali najboljši evropski film za mlade.
isolacinema.org

Fotogalerija

Foto: Arhiv Kino Otok Foto: Arhiv Kino Otok Foto: Arhiv Kino Otok

Izbor urednika