Top 5 filmov, ki si jih moramo ogledati na letošnjem 28. Liffu

Tina Lagler 08.11.2017
Obupana

IVAN

(Ivan, Janez Burger, Slovenija, 2017)

Takoj potem ko mlada Mara rodi Ivana, se začne njena najhujša nočna mora. Ivanov oče Rok, poročen poslovnež, ki ga Mara obsedeno ljubi, skrivnostno izgine. Ko Mara ugotovi, da je obtožen gospodarskega kriminala, jo brutalno pretepejo sodelavci njegove žene, zaradi česar konča v varni hiši.

ZABAVA (sklepni film 28. Liffa)

(The Party, Sally Potter, Velika Britanija, 2017)

Izjemna zasedba legendarnih igralcev uprizori gledališko enodejanko, ki se z radostnim slavjem začne kot komedija, konča pa kot tragedija s krvjo na preprogi.

KONEC POLETJA

(Ba yue, Zhang Dalei, Kitajska, 2016)

Avtobiografski prvenec osvetljuje kontrast med melanholičnim ozračjem kitajskih privatizacijskih reform z začetka devetdesetih let ter neobremenjenim otroškim svetom, polnim filmskih podob in brezskrbnosti.

PREBERITE ŠE: 28. Liffe z več kot 100 filmskimi poslasticami

POKLIČI ME PO SVOJEM IMENU (otvoritveni film 28. Liffa)

(Call Me by Your Name, Luca Guadagnino, Italija, Francija, Brazilija, ZDA, 2017)

Luca Guadagnino nas po Nemirni obali še enkrat vrže v srce poletne vročine, tokrat z ljubezensko zgodbo med fantoma na idiličnem italijanskem podeželju.


OBUPANA

(Aus dem nichts, Fatih Akin, Nemčija, Francija, 2017)

Nemški režiser Fatih Akin je film o družinski tragediji posnel v odgovor neonacističnim napadom na etnične manjšine v Nemčiji, izjemen portret glavne protagonistke pa je Diane Kruger prinesel nagrado za najboljšo žensko vlogo na letošnjem festivalu v Cannesu. 

Izbor urednika