bond

10 najbolj pričakovanih filmov leta 2020, ki prihajajo v naše kinematografe

Anja Mrevlje 05.01.2020

TOP GUN: MAVERIC (Top Gun: Maverick)
akcijska drama
V Koloseju od 25. junija 2020.
Po več kot tridesetih letih službovanja je najboljših letalcev mornarice je Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto - kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga postavilo na trdna tla. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller), sina svojega pokojnega prijatelja. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora na nevarni misiji soočiti s svojimi najglobljimi strahovi.

NI ČAS ZA SMRT (No Time to Die)
akcijski
V Koloseju od 2. aprila 2020.
Tajni agent James Bond se je umaknil iz aktivne službe ter uživa mirno življenje na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga stari prijatelj Felix Leiter iz CIE prosi za pomoč. Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika se izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati - najboljšega agenta njenega veličanstva vodi na sled skrivnostnega negativca, oboroženega z nevarno novo tehnologijo.

DOLITTLE (Dolittle)
družinska komedija
V Koloseju od 16. januarja 2020.
Sinhronizirano v slovenščino.
Potem ko je pred sedmimi leti izgubil ženo, se ekscentrični doktor John Dolittle umakne pred svetom za visoke zidove graščine Dolittle, družbo pa mu delajo le eksotične živali. Ko hudo zboli mlada kraljica, se mora Dolittle, čeprav nerad, odpraviti na epsko pustolovščino na mitičen otok, da bi našel zdravilo zanjo …


PODLI FANTJE ZA VEDNO (Bad Boys for Life)
akcijska komična kriminalka
V Koloseju od 16. januarja 2020.
Podla fanta sta zdaj nekoliko starejša, ampak nič manj nora in neizprosna. Potem ko Marcus (Martin Lawrence) dolgoletnemu kolegu Miku (Will Smith) zaupa, da se bo kmalu upokojil, češ da je že skrajni čas, ga skuša Mike prepričati v še zadnjo noro misijo. Dvojica se tako še zadnjič poda na vratolomno odpravo proti zločinu, polno spletk, prevar in odbitega humorja.


PETER ZAJEC: SKOK V PUSTOLOVŠČINO (Peter Rabbit 2: The Runaway)
družinska pustolovščina
V Koloseju od 2. aprila 2020.
Sinhronizirano v slovenščino.
Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili družinico, ampak kljub vsemu trudu pa se Peter ne more otresti nagajivega slovesa. Na lovu za pustolovščinami zunaj varnega vrta odkrije povsem nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Toda ko bo njegova družina tvegala vse, da bi ga našla, se bo moral Peter odločiti, kakšen zajček želi biti.


KRIŽARJENJE SKOZI JUNGLO (Jungle Cruise)
družinska fantazijska avantura
V Koloseju od 23. julija 2020.
Kapitan Dwayne Johnson in raziskovalka Emily Blunt nas bosta popeljala na razburljivo vožnjo po reki Amazonki, da bi našla drevo z enkratnimi zdravilnimi lastnostmi, o katerem pripoveduje legenda. Na poti ju čaka vrsta nevarnosti in srečanj z nenavadnimi živalmi, ki ju bodo ovirale na poti do cilja.


NAPREJ (Onward)
animirana komična pustolovščina
V Koloseju od 5. marca 2020.
Sinhronizirano v slovenščino.
Fantazijski svet škratov, zmajev, morskih deklic, samorogov, palčkov in drugih mističnih bitij, ki so nekoč živela v pravljici, je izgubil svojo čarobnost. Namesto čarovnije uporabljajo mobilne telefone, kosilnice in avtomobile, zato se najstniška brata, škrata, Ian in Barley Lightfoot odpravita na popotovanje, da bi odkrila, če je kje na svetu še ostalo kaj čarobnosti, s pomočjo katere bi lahko dan preživela s svojim očetom, ki je umrl, ko sta bila še čisto majhna.


TROLI NA SVETOVNI TURNEJI (Trolls World Tour)
družinska komedija
V Koloseju od 23. aprila 2020.
Sinhronizirano v slovenščino.
Priljubljeni Troli se vračajo! Glasbena uspešnica Troli iz leta 2016 je namreč dobila svoje nadaljevanje,  ki bo mala pisana bitja, ki obožujejo ples in glasbo, spet pripeljala na velike ekrane. Troli bodo v novih dogodivščinah spoznali, da niso sami, saj poleg njih obstaja še pet različnih plemen Trolov, izmed katerih ima vsako svojo zvrst glasbe.


KOT ŠEF (Like a Boss)
komedija
V Koloseju od 23. januarja 2020.
Najboljši prijateljici Mia in Mel vodita kozmetično podjetje, ki sta ga postavili na noge. Ko se znajdeta v finančnih težavah, je ponudba velike kozmetične hiše v lasti Claire Luna za odkup preveč mamljiva, da bi jo izpustili. Novo nastala situacija pa ogrozi njuno prijateljstvo, saj prijateljici, ki sta si karakterno popolnoma različni, prihodnost podjetja vidita popolnoma drugače. Poleg tega jima ideje krade nova šefica.


PTICE ROPARICE IN FANTASTIČNA OSAMOSVOJITEV HARLEY QUINN (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
akcijska kriminalna pustolovščina
V Koloseju od 6. februarja 2020.
Superjunakinjo DC vesolja Harley Quinn smo leta 2016 spoznali v uspešnici Odred odpisanih, znana je tudi kot Jokerjevo dekle. Ampak tokrat prihaja solo - po razhodu z Jokerjem se bo povezala z Black Canary Huntress in Renee Montoyo, da bi skupaj rešile mlado dekle pred zlobnim vladarjem kriminala.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika