6 razlogov, zakaj so Prijatelji ena najbolj priljubljenih TV serij vseh časov

Klavdija Rupar 19.01.2020
Prijatelji

Ali sploh obstaja kdo, ki ni vsaj enkrat pogledal vseh deset sezon serije Prijatelji? Večina nas je vse sezone pogledala vsaj petkrat. Ali celo šestkrat. Gre za serijo, ki se je končala 16 let nazaj, pa je še vedno med najbolj gledanimi TV serijami, vsak izmed glavnih igralcev pa še danes letno z njo zasluži po 20 milijonov dolarjev. In kaj so razlogi, da je ta serija še danes tako popularna?

10 sezon in 236 epizod

V desetletnem obdobju so Prijatelji postali ena najbolj popularnih TV serij v zgodovini. Zgodba govori o občasno zakomplicirani, vedno zabavni skupini šestih prijateljev - Monica, Rachel, Pheobe, Ross, Chandler in Joey. V vseh desetih letih so skupno posneli 236 epizod, ki jih zaenkrat še lahko gledamo na Netflixu.

Zabavni karakterji, s katerimi se brez težav poistovetimo

Monicina nevrotičnost, Rachelino navdušenjo nad modo, Joeyjeva simpatična zabitost, Chandlerjeve sarkastične šale, Rossevi problemi z ljubezenskim življenjem in Pheobejin netalent za glasbo. Unikatne značilnosti, s katerimi se prav vsi navadni ljudje lahko poistovetimo. 

Foto: IMDb

Življenjske lekcije

Čeprav gre za humoristično serijo, polno sarkazma in dobrih šal, vsaka izmed epizod prinaša življenjske lekcije. Najbolj pomembna je zagotovo, da se lahko vedno zanesemo na svoje prijatelje in da se ne oziramo na mnenja drugih ljudi. 

Vloge znanih igralcev

Prijatelji so gostili ogromno igralcev, ki danes spadajo med ene največjih igralskih imen v Hollywoodu. Brad Pitt, Danny DeVito, David Arquette, Kristin Davis, Alec Baldwin, Dakota Fanning, Julia Roberts, Jean Claude Van Damme ...

Foto: IMDb

Ikoničen stil 90. let

Rachelina frizura, ki jo je nosila prvi dve sezoni, je bila med ženskami tako popularna, da si je prislužila svoj vzdevek - The Rachel. Prijatelji so postavili stil 90. let, ta pa še danes služi kot inspiracija za modne trende. 

Brezčasna uvodna glasba in uvodna špica

Skladba I'll be there for you je bila napisana prav posebej za serijo in še 16 let kasneje, jo večina ljubiteljev zna na pamet. Le nekaj ur po posneti skladbi, so Prijatelji posneli tudi uvodno špico, ki se spreminja v skoraj vsaki epizodi.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika