Izgubljeni simbol - nova serija po predlogi knjige Dana Browna

Klavdija Rupar 12.10.2021
thelostsymbol

Le redko kdo si ni ogledal filmov Davincijeva šifra, Angeli in Demoni in Inferno. Gre za filmske adaptacije knjig avtorja Dana Browna, v katerih profesor zgodovine umetnosti simbologije Robert Langdon, ki se v vsakem od filmov znajde znotraj situacije in policiji pomaga pri iskanju storilcev. Roberta Langdona je v vseh filmih upodobil igralec Tom Hanks. 

Poleg teh treh knjig je Dan Brown Roberta Langdona umestil tudi v knjigi Izgubljeni simbol in Izvor. Še posebej so bili bralci začudeni, da Izgubljeni simbol ni dobil svoje filmske adaptacije, je pa pred kratkim prišla ven serija z imenom, ki je sicer posneta po tej knjigi, vendar so v glavnih vlogah povsem drugi igralci.

Glavno vlogo igra mladi Ashley Zukerman, serija pa sledi zgodnjim dogodivščinam znanega harvardskega profesorja Langdona, ki se znajde sredi smrtonostne uganke. Njegovega mentorja ugrabijo, CIA pa ga prisili, da jim pomaga pri odkritju še nepoznane zarote. Človek, ki je ugrabil njegovega mentorja sicer zahteva, da se reševanja uganke Langdon loti sam, a mu na pomoč priskoči menotorjeva hčerka. Skupaj sledita namigom, ki ju pripeljejo do dolgo skrite prostozidarske skrivnosti.

Več pa v trailerju.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča