Love & Anarchy - nova švedska serija na Netflixu

Klavdija Rupar 18.12.2020
screen-shot-2020-12-17-at-20.04.14-2

Ste že siti gledanja ponovitev Prijateljev ali Midve z mamo? Imate dovolj gledanja nove sezone Virgin River in vseh ameriških tradicionalnih serij? Naj vam na pomoč priskoči Netflix, na katerem najdete celo listo malo manj konvencionalnih serij. Ena izmed takšnih je tudi druga sezona Home For Christmas, ki se začenja v teh dneh. Če imate dovolj božične tematike, pa vam priporočamo ogled švedske serije Ljubezen in Anarhija, ki je malenkost čudaška, posebna, a izredno gledljiva.

Love & Anarchy je švedska romantična drama, imenovana tudi dramedy, postavljena v švedsko prestolnico Stockholm. Zgodba se vrti okoli Sofie Rydman, neodvisne svetovalke, ki se zaposli v založniški hiši Lund & Lagestedt, da jim pomaga z digitalno prezenco podjetja. Sofie je karieristka, poročena in ima dva otroka. V svoji novi pisarni spozna Maxa, mladega računalniškega genija. Kar se začne kot igra izsiljevanja, se hitro spremeni v igro drznosti, skozi katero si postavljata dnevne izzive in si tako popestrita zasebno in službeno življenje. Izzivi se stopnjujejo, posledično pa naraščajo tudi posledice, s čimer dogajanje postane bolj realistično, gledalci pa smo nagnjeni, k temu, da se z njima poistovetimo. 

Se pa za izzivalno igro, ki se odvija med glavnima junakoma, skrivajo tudi drugi številni poslovni in čustveni zapleti. Prvi vključujejo službo Sofie v založbi, ki se še vedno upira digitalnemu pristopu. Ogled pa je vreden zaradi zgodbe, ki se odvija med Maxom in Sofie. Z vsako epizodo se namreč odstirajo nove plati njunih osebnosti in vse ni tako, kot se na začetku zdi. Na začetku je videti, da ima Sofie stabilno družinsko življenje in uspešno kariero. Ko izzivi postanejo drznejši, Sofie razkrije predvsem novo, drugačno osebnost, takšno, kakršna si v resnici želi biti. En v drugem junaka prebudita vse tisto, kar pogrešata in počutita se bolj živo kot kadarkoli prej. 

Glavna poanta zgodbe bi bila lahko tudi to, da naj bodo čustveni odnosi igrivi, otročji in ne vedno resni, težki in prepirljivi. Brez pričakovanj in brez zamer. Poiščite nekoga, s katerim se boste vedno počutili kot igriv otrok.Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča