Prihaja nova serija Mi, otroci s postaje Zoo

Klavdija Rupar 01.03.2021
mv5bmgjimgmxzdctzjqxoc00ywuyltkwotetywqwzdu1ytzlnmqzxkeyxkfqcgdeqxvymdk0odi3oa.v1

Se spomnite, ko je pred leti prišla ven knjiga z naslovom Mi, otroci s postaje Zoo, po kateri je bil posnet tudi film? Govori o mladem dekletu, ki je bila zasvojena z mamili, takšna hodila v šolo, popoldan pa se je s prijatelji nastavljala na berlinski železniški postaji Zoo, da bi si priskrbela denar za heroin.

Amazon se je po več desetletjih po izidu knjige odločil še za serijo z enakim naslovom, ki si jo sedaj lahko ogledate na HBO GO. Gre za prvokativno dramo, spremljajoč šest najstnikov, ki sredi brezčasnega Berlina iščejo svoje mesto v svetu. Središče skupine je mlada Christiane, katere življenje razpada po ločitvi njenih staršev. Serija je sicer posneta po knjigi, vendar si z njo tudi želijo razširiti zgodbo o najstniških odvisnkih in jo dvigniti na še višjo raven.

Gre za zgodbo, ki jo je napisala avtorica Christiane, njena zgodba pa je avtobiografska, saj pripoveduje svojo zgodbo. Prvič se je z drogami srečala že v mladinskem domu, ko je prišla do hašiša in pri trinjastih do heroina. V prvi sezoni, ko se Christiane spopada z ločitvijo staršev, spozna Stello, ki jo predstavi temu novemu krogu ljudi. Družijo se v klubu, kjer najstniki pozabijo na skrbi, iščejo srečo in se prepuščajo glasbi, alkoholu in mamilom.

Serija je sicer dobila mnoge mešane odzive, marsikdo meni, da sta knjiga in film posnet po knjigi precej boljša, serija pa je precej bolj moderna in ne tako temačna. Prav tako naj serija ne bi imela veliko veze s knjigo. A najbolje, da presodite kar sami.Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča