Recept - Solata s kozicami, pomarančo in granatnim jabolkom

CITYLIFE 02.01.2019
Foto: Depositphotos

Recept - Solata s kozicami, pomarančo in granatnim jabolkom

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 veliki pesti zelene solate (boljša je mehka – berivka, lahko so listi mlade špinače …)
  • 15 dag olupljenih repkov kozic
  • 5–7 paradižnikov češnjevcev
  • polovica zrelega avokada
  • 1 velika žlica pešk granatnega jabolka
  • meso manjše ekološke pomaranče
  • oljčno olje
  • limonin sok
  • sol in sveže mlet poper (najboljša je mešanica)
  • ½ čajne žličke medu
  • po želji 1 čajna žlica svežega koriandra

Foto: Depositphotos

Priprava: Solato operemo in jo osušimo. Repke kozic olupimo. Paradižnike narežemo na lističe. Avokado razpolovimo, odstranimo peško, olupimo in ga zrežemo na kocke. Pokapamo jih z limoninim sokom, da ne potemnijo. Pomarančo olupimo, jo razdelimo na krhlje, ki jim tudi odstranimo kožo, da bo ostalo samo meso, ki ga nato narežemo na polovice. Odpremo granatno jabolko in z žlico izdolbemo peške. Če je ostalo kaj soka, ga polijemo po solati. Nato naredimo preliv. 2 žlici oljčnega olja, sok ene limone, ščepec soli in pol žličke medu zmešamo v manjšem kozarcu. Vse sestavine za solato damo v veliko skledo za solato in jih prelijemo s prelivom. Za konec potresemo s svežim koriandrom in po želji popopramo. Dobro premešamo in takoj ponudimo. Postrežemo ob kozarcu suhega belega vina.

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča