Od mladiča do fantiča - prva knjiga, ki jo je pomagal napisati pes

CITYLIFE 29.08.2023
od-mladiča-do-fantičapasjanota

V knjigi so svoj umetniški talent pokazali tudi otroci znanih Slovencev. Šajana, hčerka pevke Rebeke Dremelj, Ula, hčerka pevca Marka Novaka (Rock Partyzani) in Jaka Hodža, sin bobnarja Mira Hodža (skupina Vilija Resnika) so le trije izmed številnih nadarjenih osnovnošolcev in srednješolcev iz sodelujočih 16-ih slovenskih šol. 

Knjigi sta dodala poseben čar pesnik Feri Lainšček in kantavtorica ter skladateljica Ditka, avtorja besedila in glasbe skladbe Teci, še teci, moj kuža.  

od mladiča do fantičapasjanota1

Dobiček od prodaje knjig bo namenjen organizacijam, ki se trudijo za dobrobit zavrženih živali, med drugim prvi izobraževalni kmetiji V pravljici.
Cilj pripovedi je bralcem približati tudi težje strani pasjega življenja, na katere marsikdo, ki si želi psa, ne pomisli. "Človeka lahko damo v dom za ostarele, ko ne moremo več skrbeti zanj, psa ne moremo."
Knjiga je izšla točno na 14. rojstni dan njenega pasjega avtorja, ki so ga še pol leta nazaj veterinarji hoteli evtanazirati. A njegova močna volja do življenja je zmagala.

Založnik in izdajatelj knjige je Društvo pasja nota, ki je pomagalo pri reševanju telička Gomzija, ki je bil po poplavah brez vode in hrane ujet pod ruševinami hleva. Pravljica o Gomziju bo ugledala luč sveta prihodnji mesec.

Med vsemi naročili bodo ob svetovnem dnevu živali, 04. oktobra 2023, izžrebali štiri, ki bodo prejeli celodnevne vstopnice za kopanje v eni izmed slovenskih termalnih rivier. Prvih sto naročnikov knjige pa dobi v dar pasje priboljške.

Naročila sprejemajo na:
P: +386 31 80 02 43
E: pasja.nota@gmail.com
FB: Facebook
IG: @pasja.nota

Izbor urednika