50 let priljubljene blagovne znamke POLI

CITYLIFE 08.03.2024
poli

Poli razveseljuje svoje ljubitelje že v več kot 20 državah po vsem svetu, kar potrjuje njeno globalno priljubljenost. Moč blagovne znamke se odraža na prodajnih rezultatih, ki je v zadnjih desetih letih več kot podvojila vrednost prodaje. Rezultati razvojne strategije ekstenzije blagovne znamke Poli, katero so v Perutnini Ptuj začeli udejanjati od leta 2016 dalje in kontinuirano vlaganje v blagovno znamko se odražajo na moči blagovne znamke, ki se je okrepila v globalno prepoznavno blagovno znamko. Prodaja vseh izdelčnih kategorij blagovne znamke Poli je v letu 2023 dosega blizu 50 milijonov evrov. 

poli časovni stroj

»Preplet tradicije in vlaganja v ohranjanje dolgoletnega zaupanja poslovnih partnerjev in potrošnikov, izdelčne inovacije s posluhom za potrebe današnjega življenjskega stila in prehrambnih navad ter vlaganje v marketing in trženje - vse to so dejavniki, ki prispevajo k temu, da je Poli že pet desetletij »top of mind« pri domačih potrošnikih ter ikonična blagovna znamka v regiji, svojo tržno pozicijo pa v zadnjih letih krepimo tudi na zahtevnih in visoko razvitih zahodnoevropskih trgih. Poli je danes globalno prepoznavna blagovna znamka, prisotna na več kot 20 tržiščih po vsem svetu.«  je izpostavil mag. David Visenjak, direktor za trženje v Skupini Perutnina Ptuj.

poli50letnovinarska konferenca

Poli je prerasla sinonim piščančje posebne klobase št.1 v Evropi in je ustvarila družino priljubljenih izdelkov, s katerimi je osvojila številna srca ljubiteljev po vsem svetu - od Skandinavije do Sredozemlja, od ZDA do Združenih Arabskih Emiratov. V skladu z razvojno strategijo je Poli vstopila v številne nove kategorije: od piščančjih posebnih klobas Poli, do hrenovk (od leta 2016), šunk in šunkaric z izdelki Poli hammy (leta 2018), otroške linije Poli kids z zmanjšano vsebnostjo soli (leta 2021), paštet Poli pate (leta 2021), do t.i. convenience programa z izdelki Poli rolls in Poli pizza (leta 2022) in linije Poli green (leta 2023), s katero nagovarjajo tudi vse tiste, ki iz kakršnih koli razlogov iščejo kvalitetne in okusne alternativne vire beljakovin. Novost v letošnjem letu je izdelek Poli nuggets.
poli izdelcni razvoj

POLI V JUBILEJNI PREOBLEKI, CELOLETNE AKTIVACIJE, ROJSTNODNEVNI KONCERT S PRILJUBLJENO GLASBENO SKUPINO JOKER OUT

Blagovna znamka Poli v skladu s svojo identiteto ostaja večno mladostna, drzna in inovativna na vseh korakih svojega delovanja. V jubilejnem letu se tudi z marketinškimi projekti in aktivacijami, ki potekajo regijsko in globalno skozi celo leto, usmerjajo na vse ključne deležnike, ki soustvarjajo to častitljivo pot blagovne znamke Poli.

Barbara Stopinšek, vodja blagovne znamke Poli v Skupini Perutnina Ptuj je predstavila obeležitev Poli jubileja v letošnjem letu: V letu 2024 smo vstopili s Poli v jubilejni preobleki (z izdelkom Poli 800g) in pred nedavnim predstavili nov izdelek Poli nuggets, kar pa ne bo edina izdelčna novost v letošnjem letu. Sredi februarja smo začeli s t.i. dražilno fazo jubilejne oglaševalske akcije »Bila sem zraven«. Poli je bila zraven ob mnogoterih mejnikih, ki so zaznamovali naša življenja od sredine sedemdesetih let in vse do danes. Tudi sama predstavlja enega od pomembnih mejnikov, ki so spremenili in obogatili naš vsakdan.  Razvili smo tudi nagradni Poli gaming, s katerim bomo nagovarjali predvsem mlajše in mlade po srcu. Začetek aktivacije Poli gaminga s privlačnim nagradnim skladom (50x Poli Pony kolesa, Poli paketi …) je tik pred vrati. Poli je dobila svoj originalni »Poli časovni stroj« z edinstveno izkušnjo virtualne resničnosti in izkušnjo obogatene resničnosti na spletni strani poli (madaboutpoli.com/si/sl/poli-memories/).

Tudi tradicionalni Poli maraton bo potekal v duhu jubileja in trajnostno noto zasaditve dreves v lokalnih občinah. Poli spodbuja kreativnost in mlade še neuveljavljene kreativce. Z njimi se bomo povezali v drugi polovici leta s ciljem širjenja »Poli vrednot« za naslednjih 50 let blagovne znamke Poli.

14.6. - Poli rojstnodnevna zabava s koncertom Joker Out na Ptuju

Poli rojstnodnevno zabavo bodo pred poletnimi počitnicami zaokroži s koncertom Joker Out na Ptuju, ki bo 14.6. To bo edini poletni koncert te priljubljene skupine v Sloveniji. Vstopnice bodo v celoti razdeljene, zanje se bo mogoče potegovati v sklopu različnih nagradnih aktivacij, ki jih bodo širši javnosti predstavili v kratkem.

jokeroutavtor ursa premikPoli rojstnodnevno zabavo bodo pred poletnimi počitnicami zaokroži s koncertom priljubljene glasbene skupine Joker Out na Ptuju, ki bo 14.6. To bo edini poletni koncert te priljubljene skupine v Sloveniji. Foto: Urša Premik


Izbor urednika