foto: Pexels

6 lahkih solat, ki slavijo pomlad

CITYLIFE 08.05.2024

Pri pripravi solat vključimo sezonske sestavine. Sveže in lahke solate nas bodo gotovo navdušile, kot tudi naše brbončice ter ohranjale našo energijo skozi vso leto.

Popečen koromač s svežimi šparglji

Če smo celo zimo nestrpno čakali na žar, lahko le-tega sedaj kar najbolje izkoristimo. Ko na žaru popečemo vso meso, popečimo nekaj koromača in sveže šparglje. Dodamo jih k rukoli, mladi špinači, svežim kumaricam in češnjevim paradižnikom. Za piko na i popecimo še koščke starega kruha.

foto: Unsplash

Motovilec z granatnim jabolkom

Poskusimo motovilec v solati malo drugače. Za sladkost bo poleg okisane solate z motovilcem poskrbelo granatno jabolko. Če smo bolj mesne sorte, lahko solati dodamo še popečeno meso, narezano na trakce.

Foto: Depositphotos

Kvinoja v solati

Žitaricam podobna kvinoja je pravo superživilo. Odlično se poda k oreščkom, sadju, pa tudi zelenjavi, vsebuje veliko beljakovin in ogljikovih hidratov, boleg tega je bogata z vlakninami ter številnimi vitamini in minerali. Naredimo si sladko-kislo verzijo: kvinoji dodamo češnjev paradižnik in koščke pomaranče.

Foto: Pexels

Testenine s papriko

Klasična, a vedno dobra izbira. Kuhane testenine, na koščke narezana paprika, sir in zabela iz majoneze ali jogurta. Dodajmo še rukolo ali peteršilj za nekaj zelene barve.

Foto: Pexels

Sladka zdrava eksplozija

Sadje in zelenjava skupaj v solati - zakaj pa ne? Vzemimo radič, zeleno solato, olive, skuhano cvetačo in dodajmo še jagode, borovnice, maline, jabolka ali katerokoli sadje po želji.

Foto: Pexels

Pršut z mlado špinačo

Rukola in mlada špinača sta stalnici lahkih solat. Popestrimo ju lahko s pršutom za nekaj slanosti, mozzarelo in za zanimivo kombinacijo dodajmo še koščke nektarin. Poleg omenjenih sestavin lahko uporabimo še naslednje priljubljene sestavine v lahkih solatah: losos, avokado, redkvice, kalčke, jajčka, papriko in zabelimo po želji z olivnim, bučnim oljem ali uporabimo jogurtov preliv.

foto: Pexels


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča