Ljubljana coffe festival v Mestne muzeju festival kave

Ljubljana Coffee Festival 2024 v Mestnem muzeju z vrhunskim programom in mednarodno udeležbo

CITYLIFE 09.06.2024

Ljubljana Coffee Festival je dogodek, ki Slovenijo ponovno postavlja na svetovni zemljevid kavne industrije. Na prizorišču Ljubljana Coffee Festivala bomo lahko v dveh dneh spremljali več kot 30 svetovno priznanih strokovnjakov iz kavne industrije, od lastnikov prestižnih kavnih posesti, znanstvenikov, svetovnih prvakov baristov ter vrhunskih šefov iz slovenske visoke kulinarike. Kava namreč postaja ključna komponenta kulinaričnih izkušenj.

Ljubljana coffe festival v Mestne muzeju festival kaveLjubljana coffe festival v Mestne muzeju festival kave

Ključni vrhunci festivala:

  • The Lab: Predavanja vodilnih mednarodnih strokovnjakov iz kavne industrije, vključno z lastniki svetovno znanih kavnih posestev, strokovnjaki za fermentacijo kav in znanstveniki.
  • Sensory Cupping Room: Degustacije najredkejših, najdražjih in najvišje ocenjenih kav na svetu.
  • Roasters Village: Razstavni prostor za mednarodne pražarne in uvoznike specialty kave, kjer bodo potekale degustacije espresso in filter kave.
  • Slovenian Roasters Place: Prostor namenjen slovenskim specialty pražarnam z degustacijami in prodajo sveže pražene kave v zrnu.
  • True Artisan Cafe interaktivna kavarna, kjer se obiskovalci srečajo z vrhunskimi baristi. 
  • Street Food & Mixology Bar: Raznovrstna ulična hrana. Kavni koktajli, ki jih pripravlja eden najbolj priznanih barmanov na svetu, Martin Hudak.
  • Panel: Specialty Coffee & Haute Cuisine: Panel diskusija med najvplivnejšimi strokovnjaki iz sveta specialty kave in visoke kulinarike o trendih, izzivih in priložnostih, ki jih specialty kava prinaša v vrhunske restavracije. Sodelujoči: James Hoffmann, Dale Harris, Tim Wendelboe, Igor Jagodic, Tomaž Bratovž, Mojmir Šiftar.

Ljubljana coffe festival v Mestne muzeju festival kaveLjubljana coffe festival v Mestne muzeju festival kave

V sklopu festivala bodo potekala tudi, za obiskovalce izredno zanimiva, tekmovanja v umetnosti risanja na peno,  Latte Art Throwdown in multidisciplinarni dvoboji najbolših pripravljavcev kavnih napitkov, Barista Battle Challenge. 

Ljubljana coffe festival v Mestne muzeju festival kaveLjubljana coffe festival v Mestne muzeju festival kave

Podpora sponzorjev 

Priprava tovrstnih festivalov zahteva tudi vrhunsko organizacijo in podporo sponzorjev, zato so organizatorji na predstavitvi dogodka izrazili veliko zahvalo tudi njim in najavili sodelovanje z mednarodno priznanimi podjetji, kot so La Marzocco, Mahlkonig, Eversys, Brita, Alpro, Althaus ter slovenskimi partnerji, kot so Ljubljanske mlekarne, Barcaffe, Goat Story in ostalimi. 

Dogodek namenjen tako profesionalcem kot ljubiteljem kave

Profesionalci iz kavne industrije, lastniki kavarn in restavracij ter kavni navdušenci si lahko svojo vstopnico zagotovite na www.ljubljanacoffeefestival.si  od petka, 14. junija dalje. Cena vstopnice: 20 EUR za en dan, 30 EUR za dva dni.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika