pariz-piknik-na-elizejskih-poljanah

Parižani na brezplačnem pikniku na Elizejskih poljanah

Valentina Jarc 29.05.2024

Elizejske poljane, nekoč priljubljeno sprehajališče Parižanov, so lokalni prebivalci v zadnjih letih vztrajno zapuščali, saj so njim ljube trgovine in kinematografi umaknili mesto luksuznim butikom, avenija pa je postala zatočišče bogatih turistov. 

pariz-piknik-na-elizejskih-poljanah@ubniene_paris

Najlepša avenija na svetu

Odbor Elizejskih poljan, ki se bori za oživljanje bulvarja, znanega kot "najlepša avenija na svetu", je večkrat opozoril, da je ikonična avenija v zadnjih 30 letih izgubila svoj sijaj in postala žrtev spreminjajočih se potrošniških navad, pa tudi kriz, vključno s protesti in pandemijo. Organizatorji gurmanskega piknika so Parižanom želeli sporočiti, da je prišel čas, da se vrnejo na Elizejske poljane. 

pariz-piknik-na-elizejskih-poljanah@freepik

Za vsakega udeleženca brezplačna košara dobrot

Med 273.000 prijavljenimi je bilo izžrebanih 4.400 srečnežev, ki so na najdaljšem karirastem prtu na svetu (216 metrov), izdelanem iz recikliranih vlaken, uživali v dobrotah osmih partnerskih restavracij. Med njimi sta bili tako visoko cenjena Fouquets Brasserie kot tudi hitra veriga McDonald's, v košari pa niso manjkali niti slavni Laduréejevi macroni. Udeleženci piknika so bili navdušeni, saj so bili poleg vseh kulinaričnih presežkov v vnaprej pripravljenih brezplačnih košarah na pikniku deležni tudi fantastičnega vremena. Po lanskoletnem dogodku, na katerem so avenijo preobrazili v kino na prostem, je to prvi tovrstni dogodek s kulinarično noto.

Fotografija na naslovnici: Robert Savry / for LG

Izbor urednika