Vrhunska kavna poslastica z Dominikom Bagolo - Balladerom

Helena Peterlin 11.12.2023
vrhunska-saeco-kavna-poslastica-z-dominikom-bagolo---balladerom

kavni aparat saeco omogoča izbiro med kar 22 vrstami kavnih napitkovItalijanska izkušnja kave v udobju doma

Če smo se morali nekoč po vrhunsko izkušnjo pitja kave zapeljati do bližnje Italije, ki slovi po svoji tradiciji priprave kave, nam je sedaj ta pot prihranjena. “To, da si lahko privoščim vrhunsko barista izkušnjo doma, ki bi jo sicer lahko spil le v specializiranih kavarnah, me vsakič znova preseneti,” je povedal glasbenik Dominik Bagola - Balladero, ki si kavo doma pripravlja z aparatom Saeco. “Velik del otroštva sem preživel v očetovi gostilni na Goričkem in pogosto sem pripravljal kavo. Sedaj v trenutkih ob prvi jutranji kavi pogosto ustvarjam in všeč mi je, da si jo lahko z aparatom Saeco prilagodim povsem po svojem okusu.” Vse vrhunsko in kakovostno dobi dodatni smisel, ko ob tem odpreš tudi dušo in srce in se prepustiš trenutku, še pravi Dominik Bagola - Balladero.  

dominik bagola balladero je s svojo glasbo poudaril okuse kavnih notsaeco

Personalizirana kava navdušuje kavoljubce

Napredni kavni aparat Saeco, zasnovan in izdelan v Italiji, s 100-odstotno keramičnim kavnim mlinčkom, kavoljubce navdušuje z možnostjo izbire med kar 22 vrstami napitkov in personalizirano izkušnjo priprave. “Izberemo lahko vrsto, dolžino kave ter s samodejno funkcijo BeanMaestro celo stopnjo praženosti zrn. Na nivoju spretnosti bariste je tudi spenjeno mleko. Pripravimo lahko dve skodelici kave z mlekom hkrati, in uživamo v vrhunskem kavnem obredu v dvoje,” je razložil Gregor Zajc iz podjetja Philips Domestic Appliances. Napreden aparat Saeco je tudi povezan z Wi-Fi, ima 7,8-inčni zaslon na dotik, časovnik za avtomatski vklop, Aquaclean filter za boljši okus vsake kave, do 8 uporabniških profilov in tehnologijo HygieSteam za čiščenje sistema za penjenje mleka.

vrhunski kavni aparati saeco omogočajo povsem personalizirano pripravo kave

Napotki strokovnjakov za aromatično kavno doživetje 

Izberite aromatično kavo in jo okušajte z žličko
Najbolj aromatične, iskane in cenjene note kave so kave tipa Arabica, je povedal Tine Čokl iz pražarnice Zadruga Buna. “Če se želite približati konvencionalnemu okusu kave, oskusite brazilsko kavo Red Bourbon in Yellow Bourbon, ki prihaja iz ene največjih kavnih regij v Braziliji - odraža čokoladne note, poudarjeno grenkobo in ima dolg pookus. Bolj sladkoben okus z manj grenkobe vam bosta pričarali kolumbijski kavi Caturra in Castillo. Odmik od konvencionalnega, ki nas spomni, da je kava pravzaprav sadež, pa predstavlja panamska kava Pacamara - ta pivca preseneti s sadnimi notami. Da kavno aromo čim bolje zaznate, okušajte površino kave z žličkami,” še svetuje Tine Čokl. Ta način okušanja kave se imenuje coffee cupping.

glasba lahko poudari kavne notesaeco

Poskrbite za ustrezno glasbeno ozadje
Kavno aromo lahko, tako kot pri jedeh, poudari tudi spremljajoča glasba. K manj intenzivnim in sladkim okusom sodi glasba z nežnimi instrumenti in dolgimi toni, k močnejšim, pikantnejšim okusom pa glasnejši instrumenti in kratki, intenzivnejši toni. Dovzetnost lahko izboljšamo z vajo. Dominik Bagola - Balladero kavne note poudarja s svojimi skladbami Zlati časi, Verjet in Marelice. Poslušajte in okušajte.

zbrani so prisluhnili glasbi in okušali eksotične vrste kavesaecookušanje kav iz srednje in južne amerike s pomočjo kavnih žličksaecolia zuljansara vrečkolaura menard

Pripravo kave zaupajte strokovnjakom
Tako kot pri vsem, česar se v življenju lotevamo, je tudi pri pripravi kave pomembno, kako kakovosten je aparat, ki mu zaupamo pripravo kave. Samodejni kavni aparat Saeco iz praženih zrn iztisne najboljša okus in aromo ter praženost prilagodi vrsti kave. “Običajno se pri pripravi kave z domačimi aparati, intenzivna aroma kave porazgubi, pri kavnem aparatu Saeco pa lahko rečem, da aromo zelo dobro poudari,” je povedal strokovnjak Tine Čokl. Kot bi bila torej priprava vaše kave v rokah vrhunskega bariste.

darinka pavlič kamiendominik bagola balladerosanja macurgregor zajc iz podjetja philips je predstavil kavni aparat saeco

Kavni aparat Saeco bo z raznolikostjo ponudbe napitkov, ki ga izberete s preprostim dotikom zaslona, nedvomno ugodil vsem okusom in razpoloženjem.

Za več informacij o Philips gospodinjskih aparatih obiščite našo spletno stran ali naša družbena omrežja Instagram ali Facebook.

Fotografije: Matjaž Očko

Izbor urednika