Prepustite se lebdenju

Klavdija Rupar 30.03.2021
d859542.jpeg

Floating Island v Ljubljani je pred kratkim praznoval drugo obletnico delovanja in ima že kar nekaj rednih "floaterjev", ki jim ta slog nudi kvalitetnejše življenje na osebnem in profesionalnem področju. Na voljo imajo več različnih časovnih terapij - od 30 minut pa vse do 180 minut. Na začetku vsem novim obiskovalcem svetujejo 30 ali 60 minutno terapijo, da se seznanite z novim okoljem. Med samo terapijo je omogočena uporaba zvočnih posnetkov (glasba, vodene meditacije ...)

Kaj je floating?
Gre za lebedenje na slanici, ki je preprost, a celovit, predvsem pa izrazito individualen terapevtski postopek. Terapija se izvaja v intimnem okolju, kjer je dotok čutnih signalov omejen ali povsem prekinjen. Zaradi svetlobne in zvočne izolacije, ki preprečuje vdor svetlobe in zvoka v prostor ter vode z magnezijevo soljo v komori, ki je ogreta na temperaturo telesa (36-37 °C) se del človeških možganov "ugasne". Telo, um in duh se tako lahko povsem sprostijo. Za naše terapije uporabljamo najkvalitetnejše visokotehnološke komore FloatSPA Premium.Foto: floating island

Za koga je primeren?
Terapija nagovarja zelo različne ciljne skupine. Gre namreč za eno izmed najsodobnejših, tehnično dovršenih in neagresivnih orodij na področju relaksacije, regeneracije in meditacije ter je namenjen vsem, ki prisegajo na zdrav, aktiven in odgovoren življenjski slog. Celotno polje delovanja je široko z mnogimi učinki, ki lahko pozitivno vplivajo tudi na težke življenjske izzive, kot so izgorelost ali pa kronične bolečine v hrbtu. Terapija ima izjemen učinek tudi za nosečnice, za lajšanje napetosti v ledvenem delu kot tudi za povezavo matere z otrokom.

Kako pogosto si lahko privoščimo terapijo floatinga?
Strankam priporočajo individualen pristop. Predlagajo vsaj štiri terapije, da začutijo njen potencial. En obisk na teden, v primeu težav ali kroničnih bolečin pa je število časovnih terapij prilagojeno v skladu s počutjem in željami. Čeprav kontradiktacij pri terapiji ni, v primeru težav svetujejo predhoden posvet z zdravnikom ali specialistom.Foto: floating island

Pozitivni učinki floatinga
Pozitivni učinki so razdeljeni na tri področja: relaksacija in umirjenost, regeneracija ter meditacija. Kombinacija omejitve delovanja senzoričnih sistemov v telesu in odzvema gravitacijske komponente privede do sprostitve telesne strukture (mišic, sklepov, vezi), spremembe pri odzivu možganskih centrov in posledično do popolne fizične in psihične relaksacije, Epsom sol z visoko vsebnostjo magnezijevega sulfata pa skrbi za rehabilitacijo in regeneracijo telesnih struktur/tkiv. Meditacija oz. prehod v višje stanje zavesti pa je posledica telesne in umske storitve, nudi doseganje ravnovesja na vseh področjih življenja, podpira pa tudi procese vizualizacije in imaginacije.

Kaj pa strah pred zaprtimi prostori?
Dokazano je, da lahko lebedenje na vodi odpravlja strah pred zaprtimi prostori. Če se slučajno klavstrofobičen občutek vseeno pojavi (kar je redkost), lahko enostavno dvignete pokrov komore in nadaljujete z lebedenjem, ali pa lahko iz komore kadarkoli izstopite. Je pa prostora v komori dovolj, da se lahko v njej usedete ali celo iztegnete roke in noge.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča