Recept - jesenska juha iz rdeče pese

Anja Mrevlje 15.10.2016
Recept - jesenska juha iz rdeče pese

Recept - jesenska juha iz rdeče pese:

Sestavine:

  • 4 korenčki
  • 1 večji krompir
  • 1 večja čebula
  • 1 strok česna
  • 1 l vode
  • 1 žlička olja za praženje
  • 1 kg rdeče pese Natureta
  • 1 jušna zelenjavna osnova
  • ščepec soli in popra
  • začimbe
  • za prilogo: 1 lonček kisle ali sladke smetane

 Priprava:

Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kolobarje narezano korenje in krompir, narezan na kocke. Dolijemo vodo, dodamo naravno jušno osnovo, solimo, popramo, dodamo timijan, peteršilj in drobnjak ter kuhamo. Približno na sredini kuhanja dodamo rdečo peso. Kuhano rdečo peso na hitro splaknemo pod vodo. Del sestavin pretlačimo v kašo, del pa jih shranimo na drugi krožnik. Če je kaša pregosta, dodamo še malo vode. Pretlačeno kašo in preostali del zlijemo skupaj ter serviramo. Dodamo kumino, ki bo aromatizirala juho. Dodamo lahko tudi malo kisle ali sladke smetane. Jesenska juha iz rdeče pese je pripravljena. Pa dober tek!
natureta.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča