Novosti v svetu otroških knjig

Klavdija Rupar 26.11.2019
oTROŠKE KNJIGE

Naši najmlajši imajo radi, ko jim preberemo dobro knjigo. Še posebej zanimive so tiste, ki so malo drugačne, imajo zanimivo zgodbo in junake, ki lahko počnejo različne stvari. Predstavljamo vam nekaj novejših otroških knjig, ki jih lahko berejo sami ali jih zvečer pred spanjem preberemo mi.

Škatla - Nobenih neumnosti (Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter)

Gre za tretje nadaljevanje priljubljene nemške otroške stripovske serije o Ahacu Novaku, mulcu izumitelju in navdušencu nad vsemi naredi-si-sam rečmi. In o njegovem najboljšem prijatelju Škatli, začarani škatli za orodje čarovnika Zvizdana Paličke, v katero gre vse in kolikor hočeš. Pa gre res?

Foto: vigevageknjige.org

Alice in Sussex (Nicolas Mahler)

Kaj imajo skupnega Zajec, čigar svak je zidar, lord von Suburbleigh, čigar strast je golf, Modra stonoga, katere strast je filozofično puhanje fajfe, Mačka Režalka, miš Ishamel, katere radost leži v dolgovezenju, Nori klobučar, čigar zanos so uganke, Navidezna želva, ki ima več vprašanj kot odgovorov in kajpak Alica?

Foto: vigevageknjige.org

101 Bajka in basen za otroke (Chiara Cioni)

Zbirka večnih zgodb za otroke: klasične pravljice, ljudske pripovedke, legende in miti z vsega sveta.

Foto: felix.si

Gasilec Luka (Mojiceja Podgoršek)

V gozdičku za Hruškovo ulico živali že dolgo niso mirno spale. Nekdo je iz njihovih shramb in vrtov odnašal hrano. A še preden so uspele najti krivca, je v gozdu izbruhnil velikanski požar. Bo živalim s pomočjo gasilca Luka uspelo ukrotiti ognjene zublje in odkriti tatu, ki jim je odnašal hrano?

Foto: emka.si

Strašna šola: Smola (James Patterson in Christoper Tebbetts)

James Patterson bralce spet spravlja v smeh z zgodbo o priljubljenem pobalinu Božu in njegovih prizadevanjih, da bi uspel na igrišču in na družabni sceni. V šesti epizodi se Božo vrne tja, kjer se je vse začelo: v strašno Osnovno šolo Podmecen, kjer tokrat hodi k posebnemu pouk. Tokrat ima Božo velikopotezne načrte, ki vsebujejo umetniški projekt, na koncu pa bo postal eden od popularnih otrok.

Foto: emka.si

Meta Kuhar: Sladki beg (Sally Murphy)

Meta Kuhar je deset let stara deklica s posebnim življenjskim stilom. Njeni starši so namreč voditelji televizijske oddaje, kjer pride do izraza njihova sicer čisto običajna strast do pokušanja hrane. Veliko potujejo po Avstraliji, zbirajo vzorce hrane in se učijo novih tehnik kuhanja. Zaradi tega Meta veliko manjka v šoli, kajti večino svojega časa preživi na poučnih potovanjih s starši.

Foto: bukla.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča