Šola je tu!

CITYLIFE 01.09.2021
pexels-olia-danilevich-5088174

Otroci so iz strani šole dobili seznam, katere šolske potrebščine nujno potrebujejo. Ponovimo ta seznam in ga po potrebi dopolnimo. Pri tem upoštevajmo praktičnost uporabe šolskih potrebščin in otrokove želje.

Izberimo primerno šolsko torbo, še posebej so trenutno v trendu torbe na koleščkih. Prav tako so kvalitetne klasične šolske torbe. Izberimo torbo z obloženim in ojačanim hrbtiščem, ki bo kakovostno varovalo hrbet. Poleg tega so še vodoodpornost, več predalov in odsevniki vse tiste lastnosti, ki odlikujejo odlično torbo za vsakega šolarja in šolarko.

foto: Unsplash

Otroku naj bodo šolski copati udobni in praktični, pri njihovem izgledu pa se le prilagodimo otroški domišljiji. Prav tako pustimo prosto pot otroški ustvarjalnosti. Barvice, flomastri, tempere, voščenke, kakšen raj za ustvarjanje in nore kreacije izpod malih prstkov. Število črtastih, karirastih in brezčrtnih zvezkov je navadno določeno. Izbiro naslovnice pa mirno prepustimo šolarjem.

Ko napoči tisti prvi šolski dan, pa le počasi. Skupaj z družino si privoščimo obilen in zdrav zajtrk, prvošolki ali prvošolcu popustimo in oprostimo kakšno stvar več, kajti danes je njegov/njen dan. Ponovno odhajajo v šolske klopi, kjer se bodo stkale nove prijateljske vezi.

foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika