Recept - brezglutenski kruh

Klavdija Rupar 14.01.2020
BREZGLUTENSKI KRUH

Brezglutenska hrana je v zadnjem času postala pravi hit. Zato ni nič več nenavadnega, da v vseh trgovinah in restavracijah brez težav naročimo karkoli brezglutenskega. Ste že preizkusili brezglutenski kruh? Tokrat smo pripravili preprost recept za kruh, ki ga brez težav spečemo doma.

SESTAVINE:

  • 325 ml pol posnetega mleka
  • 2 veliki jajci
  • 1 čajna žlička belega vinskega kisa
  • 450 g brezglutenske moke
  • ½ čajne žličke morske soli
  • 2 jedilni žlici sladkorja v prahu
  • 1 ½ x 7 gramov suhega kvasa
  • 3 jedilne žlice olivnega olja

PRIPRAVA:

Pečico segrejmo na 200 stopinj Celzija. Mleko pogrejemo v majhni ponvi ali v mikrovalovani pečici in počakamo, da se malenkost ohladi. V veliko posodo damo jajca, dodamo kis in notri vmešamo mleko.

V drugi posodi zmešamo moko, sol, sladkor in kvas, nato pa z leseno žlico suhe sestavine vmešamo v mokre, da dobimo gosto maso. Dodamo olivno olje, nato pa z rokami oblikujemo kroglo in po vrhu potresemo še malo soli. Testo položimo v malenkost pooljan pekač, pokrijemo s krpo in počakamo, da vzhaja. To traja približno eno uro, nato pa pladenj položimo v pečico in pečemo 35 minut oz. toliko časa, da postane zlato rjave barve. Iz pladnja prestavimo na rešetke, počakamo, da se ohladi in postrežemo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča