Največja predstavitev telefonov Nokia uvaja nov portfelj

CITYLIFE 09.04.2021
nokia
 • X-serija: Nokia X20 in Nokia X10 – izpopolnjena kakovost in izkušnje, ki vam bodo všeč, s triletno garancijo in 100% razgradljivim ovitkom za telefon, ki ponuja zaščito pred padci in zdrsi
 • G-serija: Nokia G20 in Nokia G10 – inovativne funkcije v varnem paketu, podprte z najdaljšo življenjsko dobo baterije
 • C-serija: Nokia C10 in Nokia C20 – bistveni elementi pametnih telefonov, ki jih boste zaradi trajnosti želeli obdržati dolga leta 

HMD Global, dom telefonov in dodatne opreme Nokia, je danes z največjo predstavitvijo napovedal prihod šestih novih pametnih telefonov - Nokia X20, Nokia X10, Nokia G20, Nokia G10, Nokia C20 in Nokia C10 – ti telefoni so del treh ločenih linij.Najboljša serija Nokia X, vmesna serija G in vstopna serija C zagotavljajo kakovostno izkušnjo, ki jo potrošniki pričakujejo od evropskega mobilnega podjetja. Izdelki so narejeni tako, da sta tako notranjost kot zunanjost zelo vzdržljivi, zahvaljujoč vodilni varnosti v industriji, izjemni vzdržljivosti in obljubi, da bodo ponujali najnovejšo programsko opremo, tako da bodo uporabniki svoj telefon lahko uporabljali dlje.

Florian Seiche, CEO, HMD Global: 

"Današnja predstavitev je pomembnejša kot redna predstavitev izdelkov. Preteklih 12 mesecev je bilo nedvomno zahtevnih, vendar smo imeli priložnost, da se ustavimo, razmislimo in pripravimo na naslednji velik korak na svojem start-up potovanju. Kot finsko podjetje pri pristopu k tehnologiji v ospredje vedno postavljamo uporabnika, kar se odraža tudi v tej novi ponudbi pametnih telefonov. Želimo si, da imajo ljudje radi svoje telefone. Predstavitev HMD Mobile – naš mejnik na poti do celostnega ponudnika vsega, kar je povezano z mobilno industrijo – še dodatno krepi slednje, in to je šele začetek. Želimo si, da nam uporabniki zaupajo, da je v središču vsega, kar počnemo, tudi varnost. Pametni telefoni Nokia imajo namreč varnostne posodobitve in posodobitve programske opreme, zato so uporabniki lahko še bolj mirni. Prav tako si želimo, da ljudje svoje telefone uporabljajo dlje, kar zagotavlja naša trajnost."

Stephen Taylor, CMO, HMD Global: 

"Inovativno razmišljanje naše ekipe omogoča dragocene izkušnje tistim, ki morda prej niso imeli dostopa do njih. Milijoni ljudi se za vsakodnevne potrebe zanašajo na napravo Nokia, in sicer od osnovne povezljivosti do plačil in ustvarjalnosti. Skrbimo za ljudi, ki zaupajo svojemu telefonu, zato je naša vodilna varnostna ponudba prisotna v vseh treh novih linijah X, G in C. Vsi si namreč zaslužijo, da se počutijo varne. Prav tako skrbimo, da ljudje dlje uporabljajo svoje telefone, ki imajo zahvaljujoč našim obljubam o nadgradnji in izjemni vzdržljivosti zelo vzdržljivo tako notranjost kot zunanjost,. In želimo si, da bi ljudje še naprej imeli radi svoj telefon. Serija X nam omogoča, da ponudimo prednosti naših vrhunskih partnerstev s Qualcommom in optiko ZEISS. Serija G je namenjena popolnemu ravnovesju med funkcijami in cenovno dostopnostjo, medtem ko serija C na trgu pametnih telefonov ponuja tehnologijo z izjemno visoko vrednostjo. Ponosni smo na nišo, ki smo jo ustvarili na tem izjemno konkurenčnem trgu."

X-serija se predstavlja s pametnima telefonoma Nokia X20 in Nokia X10

Na vrhu novega portfelja ponosno sedita Nokia X20 in Nokia X10. Pomikajoč meje srednjega razreda ti pametni telefoni ponujajo izkušnje in kakovost, ki so daleč nad svojo ceno. Oba poganja najnovejša mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon ™ 480 5G, ki prinaša serijsko zmogljivost in resnično globalno 5G izkušnjo. Telefoni Nokia so zasnovani tako, da zdržijo preizkušnjo življenja z jedrom trajnosti in dolgoživosti. Ta trpežnost strojne opreme je združljiva s triletnimi varnostnimi posodobitvami in posodobitvami programske opreme. Namenjene so spodbujanju trajnostne porabe, podaljšanju življenjskega cikla izdelkov in zmanjšanju e-odpadkov.

Ruben Lehmann, podpredsednik za Evropo, HMD Global:

"Na vseh telefonih Nokia je opravljenih ogromno preizkusov vzdržljivosti. Torej, ko so telefoni na voljo za nakup, smo popolnoma prepričani, da jim lahko naši uporabniki zaupajo, da bodo več let nemoteno delovali v njihovih rokah.

Zavedamo se, da je za reševanje teh perečih vprašanj mogoče storiti še več, zato si nenehno prizadevamo pri razvijanju ponudbe in grajenju na teh začetnih korakih. Če bi vsi v Evropi svoje pametne telefone uporabljali le leto dni dlje, bi po navedbah okoljskega evropskega urada (Environmental European Bureau) lahko do leta 2030 prihranili toliko ogljika, kot če bi s ceste umaknili dva milijona avtomobilov."

Predstavljeni na čistem Android ™ One ti pametni telefoni prihajajo z Androidom 11. Priznana optika ZEISS in inovativne rešitve umetne inteligence so v središču impresivno vsestranskih možnosti slikanja. S širokim 6,67-palčnim zaslonom Full HD + z luknjami bo vsa vsebina dostavljena na svež, privlačen zaslon.

Nokia X20 in Nokia X10 imata tudi podaljšano triletno garancijo (ki presega industrijski standard) in 100-odstotno biorazgradljiv ovitek za telefon – zasnovan je tako, da je trd za tla, vendar mehak za zemljo – tako, da lahko svoj telefon dlje časa obdržite v rokah in ga ne odložite na odlagališče.

Stenski polnilnik in slušalke so odstranjeni iz prodajnih škatel, s tem se želijo dotakniti izziva 12.000 ton e-odpadkov, ki jih v EU ustvarjajo polnilniki za mobilne telefone. Po potrebi lahko stenske polnilnike uporabniki še vedno kupijo na spletnem mestu Nokia.com. Zbrani denar bo namenjen dobrodelni organizaciji CLEAR RIVERS, ki si prizadeva za odstranjevanje plastičnih odpadkov iz mednarodnih vodnih poti.

Nokia X20 je opremljena z impresivno 32MP sprednjo kamero in 64MP štirikratno kamero na zadnji strani. Popolnoma nova funkcija dvojnega pogleda bo aktivirala dve kameri hkrati, tako da boste lahko posneli več strani ali več kotov zgodbe. Nato jo lahko še izboljšajte s številnimi možnostmi vodnih žigov.

Nokia X10 bo prinesla izjemno vrednost, zato bo razveselila tiste, ki imajo manj kot 300 EUR proračuna. 48MP štirikratna kamera z zajemanjem Cinematic je dopolnjena s celotno paleto orodij za profesionalno urejanje, da lahko prilagodite, oblikujete in delite izstopajočo vsebino, ki bo navdihnila druge.

G-serija se predstavlja s pametnima telefonoma Nokia G20 in Nokia G10

G-serija predstavlja popolno ravnovesje pri izpolnjevanju vseh dnevnih potreb s pomočjo preproste tehnologije za reševanje problemov. Oba telefona serije G imata tridnevno življenjsko dobo baterije - doslej najdaljša na pametnem telefonu Nokia. Nokia G20 je podprta z Android obljubo, ki je na voljo na pametnih telefonih Nokia. Gre za tri leta mesečnih varnostnih posodobitev, s katerimi bodo podatki na telefonu izjemno varni, in dve leti posodobitev operacijskega sistema. Prvi članici se G-seriji pridružujeta z dolgo življenjsko dobo in izboljšano varnostjo, zahvaljujoč možnosti odklepanja telefona s prstnim odtisom ali obrazom, ter impresivnim 6,5-palčnim zaslonom s priročnim povečanjem svetlosti.

Nokia G20 je ustvarjalni studio na poti, ki se prilega dlani. Z osupljivo 48MP kamero, dovolj prostora za shranjevanje in izjemnim prostorskim zvokom OZO lahko uporabniki zajemajo in podoživijo svoje nepozabne trenutke v vsem svojem sijaju.

Nokia G10 ima trojno zadnjo kamero in napredno slikanje z načini fotografiranja z umetno inteligenco, tako da bodo spomini popolnoma zajeti tudi pri zapletenih nastavitvah šibke svetlobe.

C-serija se predstavlja s pametnima telefonoma Nokia C20 in Nokia C10

C-serija prinaša neverjetno vrednost in tako je kakovostna tehnologija pametnih telefonov vsem dostopna. Najnovejši dodatki popularne linije prinašajo priljubljene funkcije, kot je širok 6,5-palčni zaslon HD + po neverjetnih cenah. Z operacijskim sistemom Android 11 ™ (izdaja Go) delujejo do 20 % hitreje, prav tako imajo izboljšane varnostne funkcije. Trajnost pametnih telefonov Nokia pa je zagotovljena s četrtletnimi varnostnimi posodobitvami za dve leti.

Nokia C20 je izjemno pomemben pametni telefon z odličnimi funkcijami, ki vključujejo sprednjo in zadnjo LED bliskavico, da zajame posebne trenutke tudi pri šibki svetlobi.

Nokia C10 je najcenejša naprava v novem portfelju. Z izjemno kakovostjo izdelave v elegantnem nordijskem dizajnu je prispela v portfelj kot rezultat strogih testiranj. Ergonomsko ohišje z mikro teksturo zagotavlja, da je zgrajena tako, da resnično traja.

HMD Mobile temelji na uspehu HMD Connect

Predstavili so tudi popolnoma novo mobilno omrežje podjetja HMD Global, HMD Mobile, ki strankam ponuja preprostost in vrednost. HMD Mobile na svoje prvo tržišče vstopa kot neodvisni operater mobilnega virtualnega omrežja (MVNO). Ta sledi uspehu globalne rešitve gostovanja, HMD Connect, ki so jo lansirali marca 2020. Novo storitev bodo predstavili v Združenem kraljestvu še ta mesec, nato pa načrtujejo postopno globalno uvajanje. 

Janne Lehtosalo, podpredsednik za storitve, HMD Global:

"HMD Mobile temelji na zaupanju, preprostosti in prilagodljivosti, kjer uporabniki plačujejo samo za funkcije, ki jih uporabljajo vsak dan, ne da bi pri tem morali plačati naročnino ali premije za določen čas. Ta pomembna predstavitev je naša ambicija, da postanemo celovit ponudnik mobilnih rešitev, ki bo zadovoljeval vse uporabnikove potrebe."

Audio dodatki Nokia so se razširili z Nokia Lite Earbuds

Slušalke Nokia Lite Earbuds imajo funkcije za enostavno upravljanje glasbe, glasovnega asistenta in klicev. Prav tako imajo vrhunski dizajn in impresivno življenjsko dobo baterije, kot so jo uporabniki vajeni na telefonih Nokia. Škatlica omogoča do šest dodatnih polnjenj slušalk[vii], kar je enakovredno 36 uram predvajanja, s tem pa so skoraj podvojili industrijski standard.

 Cene in razpoložljivost

 • Nokia X20 bo na voljo maja na izbranih trgih. Barve: Midnight Sun in Nordic Blue. 6/128 GB in 8/128 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 349 EUR
 • Nokia X10 bo na voljo junija na izbranih trgih. Barvi: Forest in Snow. 6/64 GB, 6/128 GB in 4/128 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 309 EUR
 • Nokia G20 bo na voljo maja na izbranih trgih. Barvi: Night in Glacier. 4/64 GB in 4/128 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 159 EUR
 • Nokia G10 bo na voljo konec aprila na izbranih trgih. Barvi: Night in Dusk. 3/32 GB in 4/64 GB Priporočena globalna maloprodajna cena: 139 EUR
 • Nokia C20 bo na voljo na začetku junija na izbranih trgih. Barvi: Sand in Dark Blue. 1/16 GB, 2/32 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 89 EUR 
 • Nokia C10 bo na voljo junija na izbranih trgih. Barvi: Light Purple in Grey. 1/16 GB, 1/32 GB in 2/16 GB. Priporočena globalna maloprodajna cena: 75 EUR
 • Nokia Lite Earbuds (BH205) bo na voljo že danes na izbranih trgih. Barvi: Polar Sea in Charcoal. Priporočena globalna maloprodajna cena: 39 EUR
 • HMD Mobile bodo lansirali v Združenem Kraljestvu konec aprila, načrtujejo globalno širitev. Na voljo za nakup na Nokia.com/phones Izbor urednika