Huawei P 40

Pametni telefoni Huawei P40 oznanjajo dobo vizionarske fotografije

CITYLIFE 26.03.2020

Huawei nadaljuje s tradicijo fotografske odličnosti, ki je bila vedno v središču družin »P«. Z 1/1,28-palčnim fotografskim tipalom in slikovnimi pikami velikimi 2,44 μm, so drastično povečali sposobnost zajema svetlobe, zato so vrhunske tudi fotografije v slabših svetlobnih razmerah. Izboljšana zasnova periskopskega objektiva pa omogoča kar 10-kratno pravo optično povečavo. Srce premijskih pametnih telefonov[1] je sistem na čipu (procesor) Kirin 990 5G, ki med drugim zagotavlja podporo za mobilna omrežja pete generacije (5G) in hitra brezžična omrežja Wi-Fi 6. Napredna tehnologija pa je vgrajena v čudovito, a hkrati tudi kompaktno ohišje z izjemnim zaslonom »Quad-curve Overflow Display«.

Izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG Richard Yu je predstavitev pospremil z besedami. »Naprave družin P so vedno prinašale inovativno estetiko v kombinaciji z vrhunsko mobilno fotografijo. Z izjemnim tipalom, optiko, ki so jo zasnovali strokovnjaki podjetja Leica, izjemnim procesorjem in tehnologijo Huawei XD Fusion Engine naprave družine P40 ponujajo vrhunsko celodnevno izkušnjo s katero lahko uporabniki uresničijo svoje ustvarjalne vizije.«

Zasnova brez primere

Pametna telefona Huawei P40 Pro + in Huawei P40 Pro sta opremljena z zaobljenim zaslonom »Quad-curve Overflow«. Navdih zanj so našli v umetnosti gibanja, saj na vseh straneh zaobljeni robovi spominjajo na vodo, ki se preliva preko roba skodelice. Racionalizirani okrogli vogali pa poudarjajo videz zaslona skoraj brez robov, kar omogoča nepopustljivo izkušnjo gledanja in ergonomijo držanja. Izboljšano tipalo prstnih odtisov pod zaslonom pa medtem ponuja 30-odstotno hitrejše biometrično preverjanje. 

Stekleno hrbtišče modelov Huawei P40 Pro in P40 bo na voljo v treh sijajnih barvah, ledeno beli (Ice White), globokomorski modri (Deep Sea Blue) in črni, ter dveh odtenkih brez sijaja, rožnato zlatim (Blush Gold) in zamrznjeno srebrnim (Frost Silver). Medtem pa bo imel model Huawei P40 Pro+ edinstveno tehnološko izpopolnjeno keramično hrbtišče, narejeno in obdelano da traja in hkrati ponuja brezčasni slog. Na voljo bo v ikonični barvi bele ali črne keramike. 

Napredna fotografija v vseh razmerah

Premijske naprave družine Huawei P40 se ponašajo z naprednimi sklopi kamer »Ultra Vision Leica«, s tremi, štirimi ali petimi kamerami. Model Huawei P40 ponuja izjemne fotografske zmogljivosti z ultra širokokotno, širokokotno in tele-kamero, medtem ko model Huawei P40 Pro odlikuje sklop štirih kamer s funkcijo »SuperSensing Cine« in kamero za 3D-globinsko zaznavo s podporo za 50-kratno povečavo SuperZoom. Fotografsko najbolj zmogljiv pa je model Huawei P40 Pro+, ki bo uporabniku omogočil videti brez primere, saj njegov sklop petih kamer podpira 10-kratno pravo optično in 100-kratno digitalno povečavo. 

Skokovit napredek v fotografski zmogljivosti premijskih modelov družine Huawei P40 omogoča tipalo »Huawei Ultra Vision Sensor«. Pravo čudo inženirskega dela in tehnologij je veliko 1/1,28 palca (po diagonali), s sposobnostjo združevanja pik pa doseže, da je ena velika kar 2,44 μm. Odlikuje ga tudi zmogljiv sistem faznega samodejnega ostrenja »Octa PD AutoFocus« ter inovativna tehnologija »Huawei XD Fusion Engine«, ki s pomočjo umetne inteligence poveča reprodukcijo podrobnosti na fotografijah v vseh mogočih svetlobnih pogojih. 

Huawei P40 Pro približa oddaljene predmete s 5-kratno optično, 10-kratno hibridno in 50-kratno digitalno povečavo, prvič pa je v to vključen barvni filter RYYB, ki poskrbi za boljši zajem svetlobo in s tem boljšo kakovost povečanih fotografij. V tej funkciji pa še bolj blesti model Huawei P40 Pro+ z zmogljivim sklopom kamer in 100-kratno povečavo SuperZoom. Nova zasnova periskopskega objektiva namreč podaljša pot svetlobe za 178 odstotkov in s tem omogoči 10-kratno pravo optično povečavo. Optično stabilizirana glavna kamera »Ultra Vision« deluje v tandemu s sklopom »100-kratne povečave SuperZoom«, da bi s pomočjo umetne inteligence izvedli trojno optično in z umetno inteligenco podprto stabilizacijo med snemanjem fotografij ali video posnetkov. 

Ton in teksturo kož zvesto reproducirata novo več spektralno tipalo temperature in z umetno inteligenco podprti algoritem za samodejno prilagajanje beline (AWB), ki povečata natančnost barv za 45 odstotkov. Algoritmi poglobljenega učenja pa hkrati zagotavljajo optimizacijo portretov v realnem času z izboljševanjem osvetlitve in podrobnosti. 

Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+ imata sklop dveh sprednjih kamer. Delovanje glavne s tipalom ločljivosti 32 milijonov slikovnih pik podpira infrardeča (IR) kamera za globinsko zaznavo. Zadolžena je za učinkovito samodejno ostrenje in umetniške učinke zamegljenega ozadja (bokeh) ter za delovanje funkcije »IR Face Unlock« za varno odklepanje naprave s pomočjo prepoznave obraza uporabnika neodvisno od svetlobnih pogojev. 

Na napravah družine Huawei P40 je prvič predstavljena funkcijo aplikacije Galerija »Huawei Golden Snap«, ki s pomočjo umetne inteligence iz serije izbere najboljše fotografije. Tu sta še funkciji »AI Remove Passerby« in »AI Remove Reflection«, ki prav tako s pomočjo umetne inteligence uporabniku omogočita, da iz fotografije odstrani neželene predmete in odseve. 


Zmogljiva kamera »žepne« velikosti

Zmogljiva ultra široka kamera s tipalom ločljivosti 40 milijonov svetlobnih pik »SuperSensing Cine Camera« v telefonu Huawei P40 Pro+ in Huawei P40 ima goriščnico enakovredno 18 mm in 1/1,54-palčno tipalo s podporo razmerju stranic 3 : 2 priljubljenim na zrcalno refleksnih fotoaparatih polnega formata. Posamezne slikovne pike na tipalu je mogoče prilagoditi za zajem svetlobe z dolgim, kratkim ali normalnim časom osvetlitve za vrhunske video posnetke z visokim dinamičnim razponom (HDR). Tipalo ima tudi tehnologijo združevanja pik, ki 16 pik združi v eno, da ustvari super piko velikosti 4,48 μm, s tem pa poveča njeno občutljivost na ISO51200. Tipalo je prav tako sposobno zajeti video s 7680 sličicami na sekundo »Ultra Slow-Motion« za zelo počasne posnetke. 

Premijske naprave družine Huawei P40 so prav tako sposobne simulacije učinka zamegljenega ozadja (bokeh) v video posnetkih v realnem času. Funkcija, ki oponaša učinek široke zaslonke, pomaga na posnetku poudariti glavno temo. Kamera s tele objektivom pa je tudi sposobna snemati »povečane« posnetke v visoki ločljivosti in videe v časovnem intervalu (time-lapse) ločljivosti 4K. Uporabniku pa je na premijskim modelih na voljo tudi funkcija, s katero v realnem času približuje in oddaljuje (Audio Zoom) vire zvoka in s tem okrepi oziroma oslabi zvok. 

Telefon s polno podporo za omrežja 5G

Premijske pametne telefone družine Huawei P40 poganja sistem na čipu Kirin 990 5G z integriranim modemom za omrežja pete generacije (5G) z najcelovitejšo podporo frekvenčnih pasov, robustnimi zmogljivostmi umetne inteligence in izredno energijsko učinkovitostjo. Čip narejen v 7-nanometrski tehniki pa je tudi manjši od predhodnikov. Modela Huawei P40 Pro+ in Huawei P40 Pro odlikuje hiter zaslon z osvežitvijo 90 Hz, ki izkoristi vse zmogljivosti grafičnih jedr. Prav tako pa je vanju vgrajena tudi podpora za brezžično tehnologijo Wi-Fi 6 plus s 160 MHz kanali, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo do 2,4 Gbps. Za Huawei P40 Pro+ je na voljo tudi 40 W brezžično polnjenje »SuperCharge«, zaradi izjemnih zmogljivosti procesorja pa ima tudi napredno hibridno rešitev 4 v 1 za učinkovito hlajenje tudi med najbolj zahtevnimi opravili. 

Operacijski sistem EMUI 10.1 predstavlja številne nove funkcije, ki s pomočjo umetne inteligence izboljšujejo življenja. S pomočjo algoritmov za prepoznavanje in optimizacijo obraza, komunikacijska storitev Huawei MeeTime zagotavlja zelo kakovostne video klice v polni razločljivosti HD (1080p) tudi če je uporabnik v slabo osvetljeni sobi. Huawei Share pa mu poleg preprostega prenašanja datotek med napravami Huawei omogoči tudi souporabo zaslona.

Funkcija sodelovanja na več zaslonih (Multi-screen Collaboration) premešča ovire med osebnimi računalniki s sistemom Windows in napravami s sistemom Android ter s tem uporabniki prinaša brezhibno izkušnjo sodelovanja med napravami. Po vzpostavitvi povezave z intuitivnim postopkom nastavitve z enim samim dotikom lahko uporabnik preprosto prenaša datoteke med povezanimi napravami in jih nadzoruje z enega zaslona. 

V tesnem sodelovanju z razvijalci iz vsega sveta je Huaweiu uspelo v svoji tržnici AppGallery ponuditi pester izbor globalnih in lokalnih aplikacij. Uporabniki pa lahko v njej najdejo tudi bogato knjižnico kakovostnih vsebin. 

Cene in razpoložljivost

Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro lahko prednaročite od 26. marca od 15. ure pa do 5. aprila do 23:59. Kot darilo boste ob tem prejeli pametno uro Huawei Watch GT 2 Sport. Priporočena cena za model Huawei P40 Pro je 999 evrov, za model Huawei P40 pa 799 evrov. Začetek prodaje je 6. april

Model Huawei P40 Pro+ bo na voljo tudi v premijski darilni škatli, v kateri je poleg izjemnega telefona tudi glamurozni ovitek okrašen s kristali Swarovski. 

Poleg pametnih telefonov družine Huawei P40 je podjetje prestavil še pametno uro Huawei Watch GT 2e, zvočnik Huawei Sound X in očala Huawei X Gentle Monster. Pred kratkim pa je Huawei predstavil pametni telefon Huawei P40 lite z osupljivo zasnovo, inovativnim sklopom štirih zadnjih kamer, veliko baterijo in zmogljivim sistemom na čipu Kirin 810. Novi telefon izboljšuje uporabniško izkušnjo, zato generaciji mladih prinaša popolnoma nove vrednosti. Vsi novi izdelki bodo obogatil Huaweievo ponudbo za vse primere rabe, saj so zasnovani, da pomagajo uporabniku živeti boljše digitalno življenje.

Več o Huawei P40: https://consumer.huawei.com/si/phones/p40/

Več o Huawei P40 Pro: https://consumer.huawei.com/si/phones/p40-pro/


O podjetju Huawei

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Družino Huawei P40 sestavljajo premijski modeli P40, P40 Pro in P40 Pro+, poleg njih pa še pametna telefona P40 lite E in P40 lite.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika