Top pet telefonov, ki za svojo ceno ponujajo kar največ

Klavdija Rupar 26.10.2020
samsung

Si lahko predstavljate življenje brez pametnega telefona in vseh aplikacij, ki jih ti ponujajo? Pametni telefoni so postali del naših življenj, ki jih uporabljamo po več ur na dan. Z njimi fotografiramo, se dopisujemo s prijatelji in družino, se zabavamo, igramo igrice in celo nadzorujemo lahko nekatere stvari v našem domu.

Čeprav so pametni telefoni preplavili svet, je tudi pametno vedeti, katerega izbrati. Izbire je vedno več, precej ugodnih pa tudi do precej bolj dragih. A glede na to, da smo se znašli v času, ko nam je varčevanje denarja zagotovo med top prioritetami, smo za vas pripravili seznam petih telefon, pri katerih za ne previsoko ceno dobimo kar največ. Seveda se cene razlikujejo od telefonskega ponudnika do ponudnika, če ga vzamemo na obroke, pa so cene nižje.

Samsung Galaxy S20 FE

Telefon, ki je na voljo v bogatem naboru trendovskih odtenkov z gladkm mat zaključkom, ima 6,5-palčni zaslon Infinity-O s kakovostjo slike Full HD+, odlikujejo ploski robovi z izjemno tankimi okvirji in drobo odprtino za kamero. Bolj poglobljen zaslon poskrbi za zabavno igranje, pretakanje vsebin in videoklice. Na zadnji strani so tri kamere - širokokotna, ultra širokokotna in telefoto kamera, ki omogoča trikratno optično povečavo. Glavna kamera vsrka svetlobo tudi v temi, kar pomeni, da so vsi posnetki podrobni in barviti. Inteligentna baterija s kapaciteto 4500 mAH pa vam zdrži cel dan.

Cena: 700 €


Foto: Samsung.com

OnePlus 8

Telefon OnePlus 8 ima zaslon 90 Hz Fluid Display, tanek in slok dizajn, trojno kamero 48 MP in procesor Qualcomm Snapdragon 865 s tehnologijo 5G. 6,55-palčni zaslon Fluid Display nudi nemoten prehod iz ene sličice na drugo z 90 Hz hitrostjo osveževanja, ki omogoča preprosto podrsavanje, premikanje in krmarjenje. Baterija s kapaciteto 4300 mAH pa vam omogča uporabo cel dan, iz enega odstotka na 50 odstotkov se baterija napolni v le 22 minutah, kar omogoča Warp Charge 30T.

Cena: 649 €

Foto: oneplus.com

Pocaphone F2 PRO

Xiaomi Pocaphone F2 Pro ima 6,67-inčni zaslon, Super Amoled zaslon, zmogljivo 4700 mAH baterijo, šitri glavne kamere in osem jederni procesor Qualcomm Snapdragon 865. Poleg tega ima stekleno ohišje, vgrajen izjemno hiter čitalec prstnih odtisov, zaščito Gorilla Glass 5 in najnovejše mobilno omrežje 5G. Ima možnost uporabe dveh SIM kartic, vgrajenih pa 6 GB RAM-a in 128 GB notranjega spomina. 

Cena: 599 €

Foto: mimovrste.com

Xiaomi Mi Note

Telefon Xiaomi Mi Note 10 ima 6,47-inčni velik Amoled zaslon z ločljivostjo 2340 x 1080. Delovni polnilnik ima kapaciteto 6 GB, notranji pa 128 B. Procesor Qualcomm Snapdragon 730G poskrbi za brezhibno delo in zabavo, štiri kamere, od tega glavna kamera 108 MP, bodo poskrbele za osupljive posnetke. Prav tako ga odlikuje stekleno ohišje, vgrajen hiter čitalec prstnih odtisov in zaščita Corning Gorilla Glass 5. Baterija s kapaciteto 5260 mAH je izredno zmogljiva.

Cena: 499,99 €

Foto: mimovrste.com

iPhone SE

iPhone SE je cenejša verzija iPhone telefona, ki spominja na popularno sedmico ali osmico, a za bolj ugodno ceno. Retina 4,7-inčni zaslon, odporen na vodo do metra in trideset minut, vse skupaj pa odlikuje tanek in lahek dizajn. Ima najhitrejši čip A13 Bionic, ki omogoča predavajanje glasbe, uporabo apliakacij in igranje igric pri najhitrejši hitrosti. Tudi kamera s sistemom A13 Bionic omogoča portretni način, ki se povsem osredotoča na objekt fotografije. 

Cena: 508 €

Foto: istyle.si


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča