IKEA z ikonično oblikovalko Zandro Rhodes ustvarila drzno kolekcijo Karismatisk

Helena Peterlin 24.08.2021
ph179406

IKEA se je skupaj z Zandro Rhodes odločila raziskati, kako se njen svet drznih vzorcev in živih barv preliva v domače okolje. Kot rezultat sodelovanja IKEA lansira kolekcijo Karismatisk, sinonim za pogumno samo izražanje v lastnem domu. Kolekcija vključuje 26 ekspresivnih izdelkov, ki vse ljubitelje barv spodbuja: »bodite neustrašni, bodite čudoviti, bodite vi!« Kolekcija Karismatisk bo v trgovinah IKEA po celem svetu na voljo od septembra 2021.
Ikonična britanska modna in tekstilna oblikovalka Zandra Rhodes.

Ikonična oblikovalka Zandra Rhodes je znana po svojih neustrašnih in močnih barvah in je že več kot pet desetletij ena od vodilnih oblikovalk v svetu mode in tekstila. Pod njenim vodstvom in navdihom ter neustrašnim pristopom k življenju in slogu je IKEA raziskala svet močnih barv in vzorcev, da bi domu dodali značaj in karizmo. To skupno delo in raziskovanje je privedlo do globljega razumevanja različnih potiskov in barv kot močnega orodja za izražanje osebnosti, talenta in lokalne kulture kot tudi njihovega psihološkega učinka na ljudi in prostore.

Podobno kot Zandra je tudi kolekcija glasna, ponosna in močno izrazna. Jasno opozori nase: ‘’Tukaj sem!’’ in umesti dom kot izraz tega, kar smo skozi močne barve in vzorce. Z novo kolekcijo boste umestili Zandrino samozavest in karizmo v svoj dom in pokazali svojo osebnost. Kolekcija Karismatisk vas spodbuja, da se ob opremljanju doma tudi zabavate, obenem pa iz vsakega prostora veje optimizem. Kombinirajte različne blazine, preproge in druge tekstilne izdelke po vaši izbiri, umestite vaze za rože skupaj ali vsako posebej, dodajte le kanček barvitosti ali pa izberite močan vzorec. »To je takšne vrste kolekcija, kjer lahko kupci izberejo le en izdelek, ki bo poživil celoten dom, ali pa izberejo več kosov,« razloži Zandra Rhodes.

Kolekcijo Karismatisk ne odlikuje le krasen dizajn, temveč tudi funkcionalnost. Skupaj z Zandro je IKEA pri oblikovanju kolekcije uporabila pet načel demokratičnega dizajna (oblika, funkcija, kakovost, trajnost in dostopna cena) za oblikovanje igrivih rešitev za vsakodnevne potrebe po dostopnih cenah. Čeprav Zandrino ustvarjanje vodijo bleščeče poslikave in barve, so oblikovne rešitve vedno tudi praktične. Kjer je možno, so v kolekciji uporabili tudi reciklirane materiale z zavedanjem »manj je več«.  

»IKEA dobro razume estetiko Zandre Rhodes, zato se preprosto dobro prepletamo pri ustvarjanju. Oblikovalski proces je bil naraven in pristen, kar je vidno skozi celotno kolekcijo,« pravi Zandra Rhodes in dodaja: »Sodelovanje je bilo odlična dogodivščina. Zelo sem se veselila prenesti svojo filozofijo ‘’Zandra Rhodes: Svet barv’’ v izdelke za mnoge ljudi.«

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča