jub-barva-leta-20225a

JUB-ova barva leta 2022 je pepelnato rožnata

Helena Peterlin

V družbi JUB so že četrto leto zapored pripravili izbor barve leta, ki s svojim trendovskim odtenkom izraža najnovejše smernice s področja mode, interierja in arhitekture. Ker je pri oblikovanju notranjih prostorov izbira barv praviloma naša prioriteta, je pomembno, katere odtenke in kombinacije barv, tekstur ter materialov bomo v tem letu uporabljali v svojih bivalnih prostorih.


''Barva leta 2022, ki smo jo izbrali v JUB-u, je pepelnato rožnata – nežna in ženstvena, barva, ki s svojim zemeljskim tonom izžareva domačnost, umirjenost, toplino in varnost. Na JUB-ovi barvni karti Favourite Feelings jo boste našli pod oznako Family 100E skupaj z ostalimi svetlejšimi in temnejšimi odtenki (od A do F), ki bodo primerni za kombinacije v vseh prostorih vašega doma,'' poudarja JUB-ova arhitektka Nastja Iskra.


JUB-ova barva leta 2022 bo lepo sovpadala z vsemi sorodnimi in uravnoteženimi niansami in tudi z bolj poživljajočimi, živahnimi barvnimi odtenki. Tisti, ki prisegamo na kontraste, lahko zlasti v kombinaciji z zeleno, kraljevo ali turkizno modro barvo v svojem domu ustvarimo prijeten, unikaten in trendovsko privlačen ambient.


V JUB-u priporočajo kombinacijo z mehkimi, zlasti bež in rjavkastimi zemeljskimi odtenki, kot sta rožnato zlati in tudi bakreni, ter s toplim lesom, tekstilom in kovinami ali pa s hladnejšimi, sivimi niansami. 


Barvo leta 2022, ki v nas vzbuja prijetne občutke in v notranjih prostorih zagotavlja naše dobro počutje in razpoloženje, je izbrala JUB-ova specialistka za oblikovanje prostora, arhitektka Nastja Iskra, ki še pojasnjuje''Značaj izbranega odtenka barve leta 2022 v sebi združuje nežnost, privlačnost, toplino, strast in energijo pa tudi navdih, potrpežljivost, zavzetost in motiviranost – z eno besedo ženstvenost, ki se ji nihče ne more upreti.'' 

Več na jub.eu!


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča