Svileno zelena »Faith 190c« - JUBOVA barva leta 2021

CITYLIFE 27.02.2021
jub-kolaž-190c-skupaj1_1

Z zavedanjem, da je zdravje največja vrednota, so v podjetju JUB za barvo leta 2021 izbrali barvo, ki povezujePovezuje ljudi, um in srce, dom z naravo, danes z jutri. Barva, ki pričara naravo v vsak dom. Barva, ki poboža s svojo svileno mehkobo in obda z ljubeznijo.

Njihov izbor odtenka za leto 2021 je močno zaznamovalo lansko dogajanje, ki je spremenilo tudi naše dojemanje bivalnega prostora in odnos z domom. Večino časa smo tako preživeli doma, zaradi česar se je prikradlo vse večje zavedanje, da ima barva še kako pomembno vlogo pri ustvarjanju pozitivnega vzdušja in zagotavljanju dobrega počutja v domačem okolju. V ospredju sta se znašla predvsem zdravje in dobro počutje ... Na novo smo začutili tudi posebno povezanost z naravo in potrebo po svobodi gibanja.

Barvo leta 2021 je izbrala specialistka za oblikovanje prostora in arhitektka Nastja Iskra (ki v podjetju JUB že desetletje bdi nad barvnimi trendi na področju oblikovanja prostora), na barvni karti JUB pa jo boste našli pod oznako Faith 190C. Svileno zeleni odtenek z močnim sivkastim podtonom, ki spominja na jutranjo meglico mogočnih smrekovih gozdov, nežen lesk smaragdne reke, jutranjo roso na mehki travi ali žametno teksturo žajbljevih vršičkov, v opazovalcu vzbuja blagodejen in pomirjujoč občutek, v prostoru pa ustvarja naravno harmonijo ambienta.


V podjetju JUB se trudijo, da bi kupcem pokazali, kako preprosto je s pravilno izbiro barvnega odtenka in barvne kombinacije ustvariti prijeten ambient doma. Barva stene je namreč prvi element, ki ga opazimo, ko vstopimo v prostor, in ki lahko popolnoma spremeni njegov videz. Barve prostor poživijo, mu dajo energijo, izboljšajo razpoloženje in ustvarijo različna vzdušja. Zato je zelo pomembno, kakšno barvo izberemo. V ta namen v podjetju JUB vsako leto izberejo »barvo leta« in z njo povezane barvne trende. Izbor odtenka je skrbno premišljen in temelji na analizi trenda s področja barvne industrije. Na izbor pa močno vplivajo tudi aktualne okoljske ali družbene spremembe in sodobni trendi v grafičnem oblikovanju, modi, arhitekturi in novih tehnologijah.

Izbrani svileno zeleni odtenek ponuja neskončne možnosti kombinacij
Naravni značaj in svežino odtenka lepo dopolnijo sorodni odtenki s hladnega spektra barvne lestvice ali leseni detajli v obliki pohištva ter talnih in stenskih oblog. Za dodajanje dinamike in poudarjanje dizajna v prostoru pa velja umirjen zeleni odtenek kombinirati z živahnejšimi komplementarnimi barvami, kot sta oranžna in opečnato rdeča. Kot poudarki so zelo dobrodošle matirane brušene kovine toplih barvnih tonov, kot sta medenina in baker, ali mehkoba tkanin in dinamika pletenih tekstur zemeljskih odtenkov. 

Barvo je v naših bivanjskih prostorih seveda mogoče odlično kombinirati tudi s številnimi inovativnimi elementi ali modnimi ikonskimi izdelki, posamezne barvne površine pa glede na namembnost prostora lahko izpostavimo tudi v kombinaciji z izbranimi materiali, kot so na primer les, keramika, kamen in kovina. Iluzijo njihovih tekstur lahko danes v prostoru zlahka upodobimo oziroma dosežemo tudi z dekorativnimi slikopleskarskimi tehnikami. Po vseh turbulencah leta 2020 se veselimo vdiha nove energije in novih načinov za dodajanje barv v svoje življenje. Izbrani zamolklo zeleni odtenek je kot nalašč za ustvarjanje mirne oaze v svojem domu. Pomirjujoče lastnosti barve so odlična izbira za spalnice, dnevne prostore ali domače pisarne, njena mehka eleganca pa lepo izpade tudi na kuhinjskih elementih ali keramičnih oblogah kopalnic. V podjetju JUB verjamejo, da bo svileno zeleni odtenek leta 2021 s svojo mehkobo blagodejno vplival na naše počutje v domačem zavetju. Barva je primerna za vse, ki želimo obnoviti svoj notranji mir in se veselimo umirjenega in jasnega jutrišnjega dne.


jub.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča