Te rastline bodo poskrbele za boljši spanec

Klavdija Rupar 21.02.2024
sobnerastlinespanjefotofreepik

Slabo spite in se večkrat zbujate ponoči? Kar nekaj stvari lahko pomaga pri boljšem spanju. Najprej je pametno, da zvečer pred spanjem ne gledamo na telefon, saj svetloba vpliva na spanje, enako velja za televizijo. Pametno je tudi, da pred spanjem nismo preveč aktivni, obenem pa tudi, da telefona ne nosimo v sobo. Pri boljšem spanju pa lahko pomagajo tudi nekatere vrste rastlin, zaradi katerih bo naš spanec vsekakor boljši, ambient pa lepši.

rastline

Taščin jezik

Taščin jezik poznan tudi pod imenom Snake plant je rastilna, ki v nasprotju z večino ostalih rastlin ogljikov dioksid ponoči pretvarja v kisik. Prostor, v katerem je več kisika, pa pomeni več ugodnosti, med katerimi so zmanjšano draženje oči, manj glavobolov in težav z dihanjem.

Aglaonema

Aglaonema ali Chinese evergreen je tropska rastlina, ki pomaga pri filtiranju zraka. Posebej primerna je za temnejše spalnice, v katerih je manj svetlobe.

Aloe Vera

Prav tako kot taščin jezik tudi Aloe vera ogljikov dioksid ponoči pretvarja v kisik, obenem pa jo lahko uporabljamo tudi v lepotne namene.

Čopasta zelenčica

Čopasta zelenčica ali Spider plant zmanjša odstrani kar 90% formaldehida iz zraka, obenem pa tudi vse neprijetne vonjave ali dim. Še posebej pride prav, če ves čas prenavljate stanovanje, saj bo poskrbela za bolj čist zrak.

Palma areka

Palma areka ali bamboo palm iz prostora odstranja pline, kot so benzen, formaldehid, trikloretilen, ksilen, in toluen - odlično in precej bolj zdravo okolje, obenem pa čudovita rastlina, ki polepša prostor.

Zlati potos

Zlati potos je rastlina, s katero bomo imeli najmanj dela in težav, saj zahteva zares minimalno skrb. Obenem pa je iz strani NASE potrjena kot rastlina, ki skrbi za čiščenje zraka.

Navadni bršljan

Čudovit bršljan ni le lepa rastlina, ampak obenem tudi odstranja plesen, ki nastaja v zraku. Lep in učinkovit.Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika