Villa Margari na otoku Krk

Klavdija Rupar 24.06.2021
266392003.jpeg

Ste si že privoščili poletni dopust ali vas ta še čaka? Boste obiskali naše bližnje sosede ali se raje odpravili kam dlje? Ne glede na to, kam se boste odpravili letošnje poletje, vam predvsem želimo ogromno užitkov, počitka in nabiranja energije, ki jo boste potrebovali za delo po dopustu.

Če še nimate ideje, kam točno bi se odpravili, želite pa si malenkost bolj luksuznega oddiha, vam predstavljamo Villo Margari, ki jo najdete na priljubljenem hrvaškem otoku Krk. Natančenje v mestecu Lindarići, stoji počitniška hiša, ki predstavlja kombinacijo tradicije, narave in najsodobnejših arhitekturnih rešitev. Največja zanimivost je, da stoji v sredini oljčnega nasada, ki ga med zidanjem niso niti malenkost spremenili in niso posekali niti enega drevesa.

Celotno posestvo šteje več različnih vil, vse so zgrajene po podobnem principu - večnadstropne hiše, ki obkrožajo centralni atrij, v katerem najdete oljčni nasad, mediteranske rastline in bazen. Vse se torej prilagaja oljčnemu nasadu, ki predstavlja centralni del posestva. Vhod je v največji vili, kjer vstopite v dnevno sobo in jedilnico, nato pa se sprehodite skozi dve spalnici s privatno kopalnico. Vsaka soba ima tudi vhod na vrt s teraso. Iz dnevne sobe vstopite v centralni atrij z bazenom, kjer najdete tudi žar in balkon. Iz glavnega vrta nato vstopite v manjšo hišo, v kateri večinski prostor zavzame velika kuhinja, iz te hiše pa lahko pridete do zadnjega vrta.

Villa Margari združuje preprostost in funkcionalnost s svojo obliko in velikostjo pa dejansko spominja na haciendo. Okolje je sestavni del te vile, saj so vse rastline avtohtone in značilne za Krk. Dvorišče je tlakovano z naravnimi betonskimi tlakovci, bazen v sredini pa je izdelan iz prav posebnega materiala, na eni strani pa spominja na tako imenovan "neskončen" (infinity) bazen.


Fotogalerija

Foto: booking.com Foto: booking.com Foto: booking.com Foto: booking.com Foto: booking.com Foto: booking.com Foto: booking.com Foto: booking.com Foto: booking.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika