Tri čudovite vile, ki so iznenada zrastle na Hrvaškem

Klavdija Rupar 29.06.2020
vile

Večkrat nagrajeni arhitekturni studio Proarh je v majhni vasici Lukovo Šugarje, oddaljeni dve uri in pol od Zagreba, ki ima le 30 prebivalcev, postavil tri čudovite vile: Vilo Rock, Vilo Salt in Vilo Sea. Prilegajo se želji turistov po samoti in zasebnosti, a ponujajo udobje in razkošje. Moderna arhitektura, lepo urejena notranjost in čudovit razgled z vseh strani so lastnosti, ki veljajo za vse tri vile.

Prostor, kjer se nahajajo, je oddaljen od mestnega vrveža, velikih plaž in množice turistov, a vseeno blizu številnim pomembnejšim atrakcijam in priložnostim za aktivne počitnice. 

Hiše se nahajajo na lastnem rtu, le nekaj korakov od morja. Vsaka vila ima svoj sladkovodni bazen in čudovit pogled na morje in otok Pag. V zavarovanem zalivu na levi strani je tudi plaža, zasebna plaža pa se nahaja na skalnati obali.

Vsaka vila obsega približno 150 m2 in je sestavljena iz treh spalnic z lastnimi kopalnicami v prvem nadstropju, dnevne sobe ter drugih spalnic in kopalnic v pritličju. Stopnice vodijo do luksuzno opremljene kuhinje z jedilno mizo in kamina na drva. Poleg je tudi vrtna terasa z bazenom, prostorom za sproščanje, ležalniki in zunanji tušem.

Fotogalerija

Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com Foto: lukovo-villas.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča