modne-knjige-leta

Naj modne knjige leta 2024 za naše klubske mizice

Valentina Jarc 08.05.2024

V naš nabor najbolj elegantnih modnih knjig leta 2024 smo vključili tudi nekaj takih, ki še niso izšle, ampak so na voljo za prednaročilo. Zato, ker je na njih enostavno vredno malce počakati. Ker moda ne obstaja v vakuumu, smo v šopek najboljših vključili tudi tiste, ki poleg mode in modnih ikon pokrivajo arhitekturo, notranjo opremo in še kaj. Naj vsak najde nekaj zase.

vivienne westwood a to z the life of an icon from anglomania to zips Vivienne Westwood a to Z: the Life of an Icon: From Anglomania to Zips

Briljantno ilustrirana knjiga opisuje življenje in kariero Vivienne Westwood, ki so ga zaznamovali punk modno gibanje, boj proti podnebnim spremembam, protivojno zagovarjanje in imenovanje za damo s strani kraljice Elizabete II.

barbie the world tourBARBIE: THE WORLD TOUR

Novinarska turneja Margot Robbie o Barbie je morda končana, vendar bo za vedno ostala na straneh te nove knjige za klubske mizice. Poudarja ikonično sodelovanje med Robbie in njenim stilistom Andrewom Mukamalom, ki sta skrbno delala na videzih za rdeče preproge, ki se bodo zapisali v zgodovino mode. Knjiga vključuje tudi še nikoli videne obleke, ki niso ugledale luči sveta zaradi stavke SAG.

collecting fashion nostalgia passion obsession Collecting Fashion: Nostalgia, Passion, Obsession

Nekateri zbirajo umetnine, nekateri zbirajo oblačila Comme des Garçon. Ta knjiga je za slednje. Knjiga raziskuje impresivne arhive najbolj obsedenih zbirateljev mode. Živahne fotografije prikazujejo težko dostopne vintage kose Isseyja Miyakeja, ikonične predmete Johna Galliana in še več. 

fashions big night out the met gala look book Fashion's Big Night Out: The Met Gala Look Book

Če ste nam kakorkoli podobni, imate vsako leto prvi ponedeljek v maju na koledarju obkrožen z rdečo. Met Gala je prizorišče nekaterih najbolj pomembnih zgodovinskih modnih videzov na rdeči preprogi. V tej knjigi si jih lahko v miru poglobljeno ogledate.

iris van herpen sculpting the senses Iris Van Herpen: Sculpting the Senses

Ta knjiga je posvečena legendarni nizozemski oblikovalki Iris van Herpen, ki je po vsem svetu znana po svojih inovativnih, futurističnih in kiparskih dizajnih. 

patterns of portugal a journey through colors history tiles and architecture Patterns of Portugal: a Journey Through Colors, History, Tiles, and Architecture

Ta knjiga oživi z več kot 200 živimi podobami ene najbolj fotogeničnih držav na svetu: Portugalske. Raziskuje vsak skrit stilski kotiček države, izpostavlja njeno čudovito arhitekturo, kulturo, tradicijo in ponosno razkazuje njene ikonične keramične ploščice.

naomi in fashion naomi campbell

Naomi in Fashion: Naomi Campbell

Datum izdaje: 25. junij 2024

Na straneh tega razkošno ilustriranega praznovanja prelomnega položaja Naomi Campbell v modni industriji, bomo poleg njenih najljubših fotografij našli tudi njen poglobljen intervju.

karl lagerfeld a life in houses

Karl Lagerfeld: a Life in Houses

Čeprav obstaja veliko knjig o prispevkih Karla Lagerfelda k modni industriji, je to prva knjiga, posvečena njegovim domovom. Z drugimi besedami, ljubitelji notranje opreme bodo to knjigo pojedli. Njegove elegantne nepremičnine so vključevale stanovanje v Parizu, dvorec na otoku Korzika in hišo v Rimu.

helmut newton Helmut Newton

Ljubitelji modne fotografije, ta je za vas. Helmut Newton, eden najslavnejših objektivistov v panogi, je znan po svojih provokativnih fotografijah, ki so premikale meje. V knjigi so slike Karla Lagerfelda, monaške princese Caroline, Palome Picasso in drugih visokih osebnosti, ki jih je posnel.

mcqueen the fashion icons MCQUEEN: THE FASHION ICONS

Datum izdaje: 3. september 2024

Na to težko pričakovano knjigo boste morali počakati do septembra, vendar imamo občutek, da se bo izplačalo. Pripoved osvetljuje osebne in poklicne boje človeka, ki si je upal kljubovati sprejetim normam v grobih dvoranah mode in s svojo ustvarjalnostjo dati svetu nov občutek veličine.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča